ACSI FreeLife

Menu

Natuurkamperen in hartje winter

Kampeerders die op zoek zijn naar een zo groen mogelijke kampeerplek, hebben voortaan ook na 1 november aardig wat te kiezen. Dit jaar zijn er 23 Nederlandse natuurkampeerterreinen die het hele jaar zijn geopend.  

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Hou jij van het echte, pure kamperen en wil jij wel eens weten waar je ook na 1 november kunt kamperen? Via de terreinzoeker van Stichting De Groene Koepel kun je precies zien welke natuurkampeerterreinen ‘winterproof’ zijn en na 1 november gewoon open blijven. Wil jij een actueel overzicht? Vergeet dan niet de optie ‘Op dit moment geopend’ aan te vinken.

Natuurkampeerterrein

Stichting De Groene Koepel is een samenwerking tussen de voormalige Stichting Natuurkampeerterreinen en Stichting Trekkershutten. De stichting erkent terreinen die voldoen aan de richtlijnen als natuurkampeerterrein.

Dit zijn terreinen waar ‘rust en ruimte de boventoon voeren’. En terreinen waar kampeerders die houden van het ‘echte, pure kamperen, maar wel met de nodige sanitaire voorzieningen’ zich thuis voelen.

Hier kun je het hele jaar kamperen

Om je een idee te geven waar je zoal terecht kunt voor een natuurkampeervakantie in hartje winter, stellen we je alvast kort voor aan de zeven ACSI-campings waar je het hele jaar door kunt kamperen.

Eén van die Brabantse natuurkampeerplaatsen die het hele jaar open is, is Natuurkampeerterrein Morgenrood in Oisterwijk. Op dit 3 hectare grote terrein is ruimte voor 30 plaatsen. In de bosrijke omgeving van Landgoed de Barendonk in Beers zijn er volop fiets- en wandelmogelijkheden.

Camping Ottemeer in de Wouwse Plantage, dat is gelegen aan een ven, is omgeven door onder meer houtwallen en eiken-beukenlanen. Camping Beek en Hei in het Gelderse Otterlo is een ideaal startpunt als je wil gaan wandelen of fietsen in de Veluwe.

In Overijssel is camping de Klashorst in Diffelen de enige plek waar je het hele jaar door kunt kamperen. In Flevoland kun je voor een natuurkampeervakantie terecht bij camping de Veenkuil in Bant.

Wil je nog noordelijker? Dan is camping Maarlandhoeve in het Groningse Uithuizen een mooie optie om lekker één te zijn met de natuur.

Winterkamperen special

Lijkt jou dat winterkamperen wel iets, maar heb je geen idee waar je nog meer rekening mee moet houden als je in de winter back to basic gaat? ACSI FreeLife 7-2016 staat uitgebreid in het teken van winterkamperen.

In deze special over winterkamperen vind je onder meer tien handige gadgets waarmee je jezelf makkelijk en snel kunt opwarmen. Wel zo handig om voorbereid te zijn op die koude kampeeravonden.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Natuurkamperen in hartje winter

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation