ACSI FreeLife

Menu

Naar je favoriete camping met het vliegtuig

Een vakantiebestemming hoef je niet per se te bereiken met auto of camper. Vooral als de bestemming wat verder weg ligt, kan een retourtje met het vliegtuig uitkomst bieden. Zo sta je in een mum van tijd op de camping te midden van een prachtige, natuurlijke omgeving.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Er zijn talloze bestemmingen die je met het vliegtuig kunt bereiken. Kies je ervoor om te vliegen, vergeet dan niet dat het handig is dat je ook op je vakantiebestemming uit de voeten kunt. Je kunt dan kiezen voor het openbaar vervoer, wat vaak in veel landen goed geregeld is, maar je kunt ook het heft in eigen hand houden. Huur een autootje, zodat je gemakkelijk van A naar B kunt.

Kamperen in Italië

Erg geliefd onder kampeerders is Italië. Wie graag wil kamperen in Italië, bijvoorbeeld bij het Gardameer, is sneller met het vliegtuig dan met de auto. Je kunt dan vliegen naar Verona Airport, beter bekend als: Verona Villafranca. Dit vliegveld verwerkt jaarlijks 2 miljoen passagiers, dat is ongeveer de helft van Eindhoven Airport. Het is zeker aan te raden om een bezoekje te plannen aan Verona zelf voordat je doorreist naar het Gardameer. Niet alleen is het de stad van Romeo en Julia, ook heb je er nog een oud-Romeins amfitheater.

Vliegen naar Verona

Je hebt de mogelijkheid om via enkele vliegvelden af te reizen naar Verona Villafranca. Een van de meest gebruikte vliegvelden hiervoor is Brussel Airport. Je kunt Brussel Airport moeilijk bereiken met het openbaar vervoer. Er is een mogelijkheid om je auto te parkeren op Brussel Airport. De discount parking van Zaventem op het vliegveld is erg voordelig, je betaalt zo’n €58,- voor 8 dagen parkeren. Parkeren bij Zaventem is daarmee een van de goedkoopste opties van ‘on airport’ parkeren.

Vliegen vanuit Nederlandse vliegvelden

Wie graag naar zijn favoriete campinglocatie in Europa af wil reizen per vliegtuig zit goed bij Eindhoven Airport. Eindhoven Airport is redelijk gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kunt de trein nemen naar station Eindhoven om vervolgens met lijn 301 het vliegveld te bereiken. Vanuit heel Nederland wordt er gewerkt met een zelfde tarief, namelijk € 32,- voor een retourtje.

Parkeren op Eindhoven Airport

Parkeren op Eindhoven Airport kan op diverse omliggende parkings die goedkoper zijn dan die van het vliegveld zelf. Eindhoven biedt als budget locatie P8 aan op tien minuten afstand en de overige P-locaties zijn op loopafstand. Als richtprijs kun je € 48 nemen voor acht dagen parkeren rondom Eindhoven Airport, € 64 voor de P4 locatie en € 52 voor de P8 locatie.

Schiphol Airport

Schiphol Airport is ideaal voor als je buiten Europa wilt kamperen. Schiphol is erg gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je stapt direct uit ‘onder’ het vliegveld en stapt zo de terminal in Ook de parkeertarieven liggen daar iets lager, € 38 voor parkeren rondom Schiphol en € 49,50 voor Schiphol Smart Parking.

Als je gaat kamperen met het vliegtuig, dan is handig en comfortabel om een accommodatie te huren op je bestemming naar keuze. Dit voorkomt gesjouw met kampeerspullen op het vliegveld. Kijk voor inspiratie eens op de website van Suncamp holidays voor leuke campings in heel Europa.

Bron: Holiday Sites

Praat mee

Praat mee: Naar je favoriete camping met het vliegtuig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation