ACSI FreeLife

Menu

Mountainbiken door Berner Oberland

testtourZwitserland is een echte speeltuin voor de fanatieke mountainbiker. Het Alpenland is dan ook de perfecte bestemming voor onze Gezinskampeerders Daniëlle, Roland, Pim en Joep. Vandaag is het viertal klaar om hun kunsten te vertonen op de Summerwald Trail in Berner Oberland. Kijk je mee?

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Mountainbiken Berner Oberland

Met de fietsen in een kabelbaan richting de top van de Leiterli (1.956 meter). Zo begint de familie Loykens deze sportieve dag. Ze sparen nog even de krachten voor de tocht die op het programma staat. Mountainbikegids Rolf wacht het viertal op en vertelt wat ze kunnen verwachten: een lange singletrail met een technisch eindstuk. Dat belooft wat!

Fanatieke fietsers

Als de mountainbikers halverwege pauze nemen, vertelt Joep over zijn grote hobby. ‘Ik mountainbike in de winter één keer per week en in de zomer twee keer per week.’ Ook vertellen ze over hun vakanties naar Spanje en Oostenrijk, landen waar ze regelmatig op de fiets stappen. Maar ondanks de sportieve invulling van hun vakanties, houdt één persoon toch ook wel van gemak en luxe.

‘Ik vond het heel fijn dat ik eens een keer met de lift naar boven mocht’, bekent Daniëlle lachend. Dat is weer eens wat anders dan achter Roland aan klimmen! En of Berner Oberland indruk heeft gemaakt? Absoluut! Want Daniëlle wil hier nog veel vaker mountainbiken. En zij is niet de enige, want het hele gezin heeft van het uitzicht genoten.

Meer van de Gezinskampeerders

Wil je nog meer weten over de route die ze gefietst hebben? Lees dan dit verslag op onze site. En ben je benieuwd naar alle andere avonturen van de Gezinskampeerders? Hou de site dan in de gaten en bestel ACSI FreeLife magazine 8-2021. Tot en met april 2022 geniet je nog volop van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. We verzamelen alle blogs en video’s in een dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in de YouTube-playlist. Ondertussen houden we je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Mountainbiken door Berner Oberland

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht