ACSI FreeLife

Menu

Motorhome Depot, eerste hulp bij verkoop camper én caravan

Sta je op het punt je kampeermiddel te verkopen? Naast je gebruikte camper kun je via Motorhome Depot sinds begin dit jaar nu ook je caravan te koop aanbieden. De formule? Je wordt in contact gebracht met een makelaar die vervolgens het hele verkooptraject begeleidt.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Motorhome Depot Caravan Depot

Wie wel eens een auto of een ander groot voorwerp heeft verkocht via de bekende vraag-en-aanbod-websites, weet dat het niet altijd meevalt om iets goed in de markt te zetten en uiteindelijk voor een eerlijke prijs van de hand te doen. Motorhome Depot Nederland springt daar met CaravanDepot.nl en MotorhomeDepot.nl op in door jou te koppelen aan een heuse camper- of caravanmakelaar.

Uitgebreid met apart platform voor caravans

Caravan Depot is onderdeel van Motorhome Depot. Deze bemiddelaar in verkoop van gebruikte kampeermiddelen is sinds april 2018 actief in Nederland en België. Wat begon als een online verkoopplatform voor campers, is begin dit jaar uitgebreid met een apart platform voor caravans. Inmiddels zijn er verspreid over Nederland vijftien camper- en vier caravanmakelaars actief.

Het idee voor dit concept komt uit Groot-Brittannië. Daar is dit online verkoopplatform voor kampeermiddelen waarbij makelaars het verkooptraject overnemen al jaren populair.

Extra groot bereik

Tijdens de eerste afspraak bepaalt de makelaar samen met jou het verkooptraject. Net als bij een huis zonder wielen, maakt de makelaar een taxatie van de caravan of camper waarna er samen een verkoopprijs kan worden bepaald. De makelaar zet alle specificaties op een rij en maakt een uitgebreide fotoreportage.

Motorhome Depot

Advertentie wordt online uitgebreid gedeeld

Nadat de definitieve verkoopprijs bekend is, komt een advertentie online op MotorhomeDepot.nl of CaravanDepot.nl. Om de bereikbaarheid van de verkoopadvertentie te vergroten, wordt je caravan of camper ook gedeeld op meer dan tien gerelateerde websites als ACSIFreeLife.nl, Campersite.nl, Marktplaats.nl en Speurders.nl én de sociale media.

Verkopen en betaling

Voordat jouw makelaar een bezichtiging inplant, krijgt de geïnteresseerde koper eerst de uitgebreide fotoreportage te zien. Dat contact verloopt dus ook allemaal via jouw makelaar. Als er eenmaal een akkoord is, moet de belangrijkste stap nog worden gezet. Daar heeft Motorhome Depot gelukkig goed over nagedacht. Jouw makelaar zorgt voor de verkoopovereenkomst, die ook aanwezig is bij de definitieve overdracht van de camper.

Derdegeldenrekening

Hij of zij loopt met de nieuwe eigenaar een overdrachtschecklist door en laat deze direct ondertekenen. Als de betaling heeft plaatsgevonden onder beheer van een notaris via een derdegeldenrekening kan de camper bij de RDW worden overgeschreven. Hierna worden de sleutels overhandigd. Wil je meer weten over het concept of sta je aan de andere kant en wil je juist een gebruikte camper of caravan kopen in plaats van verkopen? Kijk dan op MotorhomeDepot.nl of CaravanDepot.nl.

Praat mee

Praat mee: Motorhome Depot, eerste hulp bij verkoop camper én caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht