ACSI FreeLife

Menu

Mobicar van start in Brussel

Mobicar’15, de internationale beurs voor caravans en motorhomes, gaat donderdag 15 oktober van start. Tot en met 19 oktober zijn in Brussel de nieuwste troeven van de Belgische caravansector te ontdekken.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De beurs wordt georganiseerd door de Europese fabrikanten en Belgische importeurs en stelt exclusief de nieuwe modellen van 2016 voor die eind dit jaar op de markt zullen komen. De fabrikanten zijn voortdurend op zoek naar verbeteringen op het gebied van comfort, veiligheid en esthetiek van de voertuigen. De resultaten zijn op de beurs in Brussel te bewonderen.

Caravanverkoop ook in België in de lift

De verkoop van caravans zat in 2014 – na een voorafgaande dalende periode – ook in België in de lift. 2015 bevestigt op dit moment deze positieve tendens. Ook bij de campers kan een stijging worden opgetekend. De cijfers van de Belgian Caravan-Camping and Motorhome Association (BCCMA) tonen aan dat de sector de wind in de zeilen heeft.

Tijdens de eerste 6 maanden van 2015 werden 13,1% meer nieuwe campers verkocht ten opzichte van dezelfde periode in 2014. De verkoop van nieuwe caravans steeg met 6,2%. In totaal werden dit jaar reeds 3767 caravans en 6123 campers verkocht.

Mobicar; vernieuwd

De beurs is dit jaar op verschillende vlakken vernieuwd. Zo maken de stacaravans een comeback en is het mogelijk om als bezoeker de Caravan van het jaar te verkiezen. Een jury van vakjournalisten heeft een selectie gemaakt van drie kanshebbers op de titel. Bezoekers kunnen stemmen. Op de beurs kunnen bezoekers dankzij een gespecialiseerde rijschool eveneens initiatie-oefeningen doen voor het rijbewijs C, dat nodig is om een motorhome van meer dan 3,5 ton te mogen besturen.

Bovendien wordt er een bewaakte overnachtingszone ingericht voor caravans en campers op parking C van Brussels Expo. Deze overnachtingszone is zowel voor de bezoekers van Mobicar’15 als voor de exposanten, hun personeel en de dealers bestemd. Om de nacht veilig door te brengen zal de overnachtingszone van donderdag 12.00 uur tot maandag 12.00 uur 24/24uur bewaakt worden door G4S.

Voor het comfort van de gebruikers zijn er elektriciteits- en wateraansluitingen voorzien, alsook mobiele toiletten. Zij die overnachten op parking C kunnen van de gelegenheid gebruik maken om het spektakel van “Cirque du Soleil” te ontdekken, dat doorgaat in Paleis 12, naast Mobicar’15.

Dames centraal

Op maandag 19 oktober staan de dames centraal, zij mogen dan gratis de beurs bezoeken. Om het bezoekers nog makkelijker te maken opent Mobicar – in tegenstelling tot vorige edities – elke dag vanaf 10.00 uur de deuren. De beurs wordt gehouden in de paleizen 6, 7, 9 en 11 van Brussels Expo. In totaal zijn meer dan 700 modellen te zien. Kijk voor meer informatie en tickets op de website.

Praat mee

Praat mee: Mobicar van start in Brussel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation