ACSI FreeLife

Menu

Een magische dwergentocht

testtourWe starten vandaag met een kabelbaan en een schitterend uitzicht. De familie Loykens gaat op dwergentocht in de bergen! ‘We gaan op zoek naar wat soortgenoten’, lacht Pim. Op de Hasliberg zoeken ze naar deze kleine wezens. Maar gaan ze die vinden?

Auteur
Bianca van Steenbergen
Datum
ReactiesReageer
Gezin in de bergen

Kijkje in een dwerghut

Er wordt enthousiast geklauterd en afgedaald. Onderweg duikt Pim een dwerghutje in. Hij past precies door de deuropening. Er zijn kleine raampjes, kleine kopjes en zelfs kleine theedoekjes. Na wat kiekjes vervolgen ze hun tocht. Want het bos heeft nog meer verrassingen in petto!

Smullen langs de weg

Even later is Roland aan het smullen. Hij plukt wat Heidelbeeren die langs het pad groeien. ‘Kersvers en lekker om zo achterover te gooien!’ Maar er is nog meer lekkers om te proeven. Daniëlle vertelt over een specialiteit van het Haslidal: een koek met hazelnoten en spijs. Ze heeft alleen de verpakking nog om te laten zien. Lachend: ‘We hebben hem al op!’

Lopen door een wolk

De mist geeft de wandeling een magisch sfeertje. Een dennenappelfabriek en een heleboel dwergenhuisjes later, zijn de jongens erg enthousiast over de tocht. Ze zijn zelfs door een wolk gelopen. ‘We waren letterlijk met ons hoofd in de wolken’, zegt Pim vrolijk. En de soortgenoten zijn gevonden. Doel bereikt, zullen we maar zeggen!

Meer van de Gezinskampeerders

Wil je alles weten over het dwergenavontuur van de familie Loykens? Bekijk dan de video hierboven, lees ook het blog met het fotoverslag en bestel ACSI FreeLife magazine 8-2021. Tot en met april 2022 geniet je nog volop van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. We verzamelen alle blogs en video’s in een dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in de YouTube-playlist. Ondertussen houden we je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Een magische dwergentocht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht