ACSI FreeLife

Menu

Lievelingsroutes van kampeerders (deel 1)

Rijd je het liefste langs een rivier, een culinaire route of over bergpassen?

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
alpen

Vier kampeerders vertellen over hun favoriete route. En hier nog vier andere.

Steffen: ‘Alle tijd in de Alpen’

Als het maar even kan, rijden we na een vakantie in Zuid-Europa terug over een van de passen in de Alpen. Je ervaart het daar dan nog een keer: het gevoel dat je alle tijd van de wereld hebt. Ook de weg naar huis is dan nog steeds vakantie. We rijden rustig naar boven, achter elke haarspeldbocht wacht een nieuw en spannend uitzicht.

Terwijl we nog maar kort gelden in de Middellandse Zee zwommen, staan we hier af en toe in de sneeuw. Een deel van de Gotthardpas in Zwitserland was eeuwenlang de belangrijkste passage over de Alpen in het noord-zuidverkeer. Vandaag de dag is de weg verkort door de Gotthardtunnel. Wij verkozen toch de route door de uitbundige natuur.

Jurgen: ‘Cultuurgeschiedenis langs de Moldau’

Toen ik voor het eerst de symfonie de Moldau van Smetana hoorde, wilde ik meteen langs die rivier trekken. Hoewel ik geen uitgesproken liefhebber ben van klassieke muziek, inspireerde dit muzikale gedicht over de loop van een rivier me meteen.

Jaren later maakte ik de reis en zag ik hoe gevarieerd het landschap langs de Moldau is. Je kunt hier talloze sluiers van de Europese cultuurgeschiedenis je hier kunt oplichten. Je hebt heel veel mogelijkheden, zoals wandelingen in nationale parken, een rondleiding in een brouwerij, stadswandelingen, kanotochten en het bezoeken van festivals.

Anne: ‘Kajakken in het Altmühltal’

Het Altmühltal in Duitsland mag op het eerste gezicht dan niet bijzonder exotisch zijn, om te kajakken is het een geweldige bestemming. Vanaf de bron op de bergketen Frankenhöhe tot aan de monding in de Donau bij Kelheim slingert de Altmühl zich door Midden-Franken en Opper-Beieren.

De rivier is op zijn mooist in het natuurpark Altmühltal. Je kampeermiddel vormt hier het ideale vertrekpunt om te fietsen, varen of wandelen. En om je geluk te vervolmaken heb je hier een ruime keus uit camperplaatsen en campings.

Sophia: ‘Smikkelen in Piëmonte’

Een tocht door Piëmonte zal je in culinair opzicht niet teleurstellen. Voorbij de indrukwekkende rijstvelden belandden we op de drukke weekmarkt in Mondovi. Hier kochten we flinterdunne ham en de bijzondere en kruidige Castelmagno, een Piëmontese kaas.

In Alba proefden we heerlijke truffels en toen we verder gingen in de richting van Barola kon ik me alleen nog maar verbazen. Heuvel na heuvel regen de wijngaarden zich aaneen. Hier groeien de druiven waarvan de beroemde wijnen Barolo, Barbera en Nebbiolo gemaakt worden. Ter plaatse begrijp je waarom ze zo goed smaken!

Tekst en foto: MPS

Praat mee

Praat mee: Lievelingsroutes van kampeerders (deel 1)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht