ACSI FreeLife

Menu

De levensgenieters kijken uit naar Karinthië

TestTour Karinthië“We hebben er ontzettend veel zin in”, zeggen Rob (66) en Joke (64) Riksen eensgezind. Zij vormen dit jaar het testteam Levensgenieters. Vandaag zijn ze naar Herveld gekomen om hun gloednieuwe auto-caravancombinatie ophalen. Samen met hun Volvo V60 Recharge T8 AWD en Fendt Tendenza 515 SG zullen ze de komende tijd gaan genieten in een regio die al heel lang op hun wensenlijstje staat: Karinthië.

Auteur
Bram Kuhnen
Datum
ReactiesReageer
Ophaaldag Levensgenieters

De twee Westlanders weten wat kamperen inhoudt. Al vanaf 1978 gaan ze samen op pad. “Onze eerste kampeervakantie was met een tentje naar de Haut-Jura in Frankrijk”, herinnert Joke zich nog goed. “Het tentje scheurde midden in een onweersbui, maar gelukkig wist Rob het met tape en klemmen nog te repareren en hebben we een heerlijke tijd gehad.” Het kampeervirus zou de twee vervolgens niet meer loslaten en van een grote bungalowtent ging het naar een vouwwagen en later naar een caravan en camper. “We houden echt van de vrijheid. Heerlijk!”, besluit Rob.

Kaasje!

En nu gaan ze dus op weg met een gloednieuwe combinatie. Als levensgenieters wil je natuurlijk wel een beetje comfort in de caravan, dus dat is een punt waar Rob en Joke goed op gaan letten. De eerste indrukken zijn in ieder geval prima. “De combinatie ziet er echt fantastisch uit”, zegt Rob. “Zowel qua interieur als exterieur.” Joke is het met hem eens. “Het ziet er inderdaad erg mooi uit, maar het is ook wel spannend om ermee weg te gaan.” En man als hij is, heeft Rob zich natuurlijk alvast ingelezen in het aantal pk’s. “Dat komt wel goed”, lacht hij. “Er zit ruim voldoende power in!”

Dat Karinthië de bestemming van deze ACSI FreeLife TestTour is, komt Rob en Joke trouwens goed uit. “We hoorden al van verschillende mensen dat het een prachtige streek is”, zegt Joke. “Maar telkens als we op weg naar Italië de borden richting Karinthië zien, zeggen we tegen elkaar: daar moeten we echt nog eens naartoe. Nu komt het er eindelijk van. Fantastisch!” En behalve de prachtige meren en bergen is er nog wel iets waar ze zich op verheugen. “De wijnen en de kaasjes natuurlijk”, klinkt Rob enthousiast. Zo doen de levensgenieters direct hun naam eer aan!

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de levensgenieters in ACSI FreeLife magazine 2-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De levensgenieters kijken uit naar Karinthië

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht