ACSI FreeLife

Menu

In Leusden is het goed wandelen

ACSI wandelt FL logoNederland telt tal van wandelhotspots. Maar wat is het mooiste wandelgebied van Nederland? Op het gemeentehuis van Leusden zullen ze deze vraag met alle plezier beantwoorden. De Utrechtse gemeente werd donderdag 11 mei 2017 gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
wandelen

Samen met Apeldoorn en Alkmaar was Leusden een van de drie genomineerden. De verkiezing  tot Wandelgemeente van het Jaar heeft Leusden onder andere te danken aan groene ligging aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Daarnaast hebben vrijwilligers en medewerkers van onder meer de VVV Leusden de afgelopen jaren hard gewerkt aan de routes en de bewegwijzering. Bestaande paden werden extra nagelopen en beoordeeld op toegang voor minder validen.

Landgoed

Ook de verslaggever van de Leusder Krant was onder de indruk van de Leusdense wandelroutes. Zijn conclusie: “De routes zijn erg mooi en de folder is helder en foutloos.” De verslaggever was vooral te spreken over de omgeving rondom het dorp Achterveld. Ook landgoed Den Treek-Henschoten is volgens de Leusder Krant zeker de moeite waard.

Lezers en redactie bepalen winnaar

De verkiezing tot Wandelgemeente van het Jaar is een initiatief van wandelkrant TeVoet. Op de website van TeVoet hebben bezoekers tot 14 april de tijd gehad om hun stem uit te brengen. Tijdens de verkiezing Wandelgemeente van het Jaar is het niet alleen het publiek dat de winnaar bepaalt. De lezers en de redactie van de Wandelkrant bepalen samen wie er met de eer vandoor gaat. Vorig jaar was de gemeente Valkenswaard nog de winnaar.

Op zoek naar een wandelroute in de gemeente Leusden? Op de website van VVV Leusden vind je een handig overzicht. Je kunt ook de Beleef Routes App downloaden. Daarop vind je drie routes.

Bijna vijfduizend wandelroutes

Sta je binnenkort ergens anders op de camping? Op de website Wandelingen.nl heb je gratis toegang tot een schat aan wandelingen in Nederland. Zowel op de website als in de bijbehorende app zoek je eenvoudig naar wandelroutes in de omgeving. Op Wandelingen.nl vind je bijna vijfduizend routes.

In ACSI FreeLife 4-2017 vind je nog veel meer over wandelen. Zo lees je onder meer waarom Karinthië zo geliefd is onder wandelaars.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: In Leusden is het goed wandelen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht