ACSI FreeLife

Menu

Met de leukste wandel-apps op pad

ACSI wandelt FL logoWandelen met de oude, vertrouwde landkaart onder de arm of via gemarkeerde paden je route vinden. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar een stuk makkelijker en leuker is lopen met een van de vele wandelapps. Welke app mag jou de weg wijzen? Dit zijn er een aantal waar je vast warm voor loopt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
wandelapps
1

App Wandelen

Met de 5.000 routes door ons land kun je even vooruit. Het voordeel van deze geliefde app is dat je heel snel een route in de buurt vindt, inclusief NS-wandelingen. Een leuke bijkomstigheid is dat gebruikers (in ruil voor een gratis provincie) eigen routes kunnen insturen.

Prijs:
gratis te downloaden. Daarna koop je per provincie een module met extra routes in de buurt.

Voordeel: ben je abonnee van ons magazine? Bekijk dan de lezersaanbieding voor deze app.

2

Natuurroutes

Natuurmonumenten is al jaren koploper als het gaat om mooie routes door te natuur. En wandelen in de natuur, welke loper houdt daar niet van? Daar speelt de app van Natuurmonumenten prima op in. Naast mooie wandelpaden, ontdek je met de app ook fiets- en vaarroutes, speciale kinderroutes en langeafstandsroutes. Een leuk extraatje; boswachters vertellen je onderweg het een en ander via de audioverhalen. Ook staan er foto’s in de app van leuke punten op de route.

Prijs:
gratis te downloaden met 288 routes.

3

Abellife

Onontdekte plekjes, smalle paadjes en verrassende details zoals een leuk kapelletje; er is altijd wel een route in Nederland of België die je aanspreekt in deze app. Elke dag worden er wel nieuwe routes toegevoegd. De teller staat nu op ongeveer 500 routes. Ook een (betaalde) route in Berlijn. Regelmatig staan er verrassende themawandelingen bij, zoals de ‘Franse wandelroute door Amsterdam’. Ook zorgt de app voor geluidsfragmenten van vogels die in de omgeving van de route leven.

Prijs:
de app downloaden is gratis. Ook voor sommige routes hoef je niks te betalen. Andere wandeltochten schaf je in bundels aan, die variëren van € 1,79 voor twee routes tot € 12,99 voor dertig routes.

4

Altijd hulp op zak

De app Hulp op zak is een hele handige app als je gaat wandelen. Zonder wandelroutes, maar met de mogelijkheid om onderweg hulp in te roepen. Bij een calamiteit kun je de alarmcentrale eenvoudig bereiken. Is de nood iets minder hoog, dan kun je thuisblijvers via de app de locatie sturen waar je je op dat moment bevindt. Je weet immers nooit waar je terechtkomt als je enthousiast aan de wandel gaat. Ook zonder internetverbinding kun je vertrouwen op deze digitale assistent.

Prijs:
de app kan iedereen gratis downloaden, ook als je geen klant bent van de Europeesche.

5

Wandel-apps voor in het buitenland

Op vakantie heb je meestal meer tijd om te wandelen dan thuis. Daarom ook een aantal suggesties voor apps met wandelroutes in andere landen van Europa.

• Bruckmann heeft wandelroutes in 86 gebieden in Europa. € 3,59 kost die en daarvoor krijg je er bij elke route een omschrijving, tour-informatie, foto’s en video’s bij. De overzichtelijke kaarten zijn ook offline beschikbaar. Het GPS-systeem laat je zien hoe ver je bent. Een route is heel eenvoudig vindbaar door te filteren op locatie, duur of zwaarte van de wandeling.

• Südtirol / South Tyrol Trekking Guide. Een gratis app specifiek voor een prachtig wandelgebied in het noorden van Italië. Er staan maar liefst 600 wandelingen in, inclusief tochten door de bergen met spectaculaire panorama’s.

• Wie kent geocaching al? Over de hele wereld hebben deelnemers van het spel ‘schatten’ verstopt. Met hulp van de gps-coördinaten ga je hier naar op zoek. En het leuke is dat de wandelingen er naartoe hele leuke verrassende routes zijn. Zo wijk je echt van de gebaande paden af!

Voordelen van een wandel-app

Heb je nog niet eerder met een app gewandeld? Trek er dan eens op uit en probeer het, er zijn meerdere voordelen! Zo kun je de afgelegde afstand exact bijhouden. En niet onbelangrijk voor sommige enthousiastelingen, hoeveel calorieën je met zo’n rondje kwijtraakt, registreren sommige apps ook. Verder weet met een blik op het scherm waar je onderweg een leuk terras kunt verwachten.

Tip: Neem ook een powerbank mee, dan kom je niet halverwege zonder stroom te staan. Of als je een route kiest waar horeca te vinden is, zijn er vaak ook mogelijkheden om even je telefoon op te laden.

Praat mee

Praat mee: Met de leukste wandel-apps op pad

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht