ACSI FreeLife

Menu

De leukste drink- en eetevenementen van Europa

In Nederland hebben we de foodtruckfestivals, vieren we feest als de Hollandse nieuwe is gevangen en kun je ’s zomers in Gouda genieten van de kaasmarkt. Maar hoe zit het eigenlijk met eetevenementen in de rest van Europa? Combineer je kampeervakantie met een van deze leuke activiteiten.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
octoberfest
 1. Beaujolais nouveau – Mâcon (Frankrijk)

  Op de derde donderdag in november is het feest in de Beaujolais, een wijnstreek in het midden van Frankrijk. Het wijnproces van afgelopen oogst is volbracht en de wijn van afgelopen jaar mag verkocht worden! Dat gaat gepaard met een groot feest, waar de beaujolais nouveau (wijn van de eerste persing) gepresenteerd wordt.

  Het feest is het grootst in Beaujeu, waar de beaujolais vandaan komt. Voorafgaand aan het feest trekt er een optocht door de stad met brandende wijnranken, om het einde van het wijnseizoen mee te symboliseren. Vervolgens worden de wijnvaten van de wijnboeren doorboord om klokslag 12 uur ’s nachts. Tot diep in de nacht zijn de wijnkelders open en mogen de verse wijnen geproefd worden. In Beaujeu duurt het feest wel een week lang!

  De Beaujolais nouveau wordt in 2017 gehouden op 16 november.

 1. La Tomatina – Buñol (Spanje)

  Buñol is een klein plaatsje dat iets ten westen van Valencia ligt. Op het eerste gezicht een heel doorsnee Spaans dorpje. Totdat je er op de laatste woensdag van augustus komt. Dan kleurt het hele stadje rood door La Tomatina! Tijdens dit kortdurende tomatenfestival mogen alle deelnemers een uur lang elkaar bekogelen met tomaten. Eén grote bende gegarandeerd!

  Meedoen met dit evenement? Zorg dat je voorzien bent van een set oude kleren en een zwembril. Naast het gooien met tomaten zijn er ook verschillende concerten, een paella-avond en afsluitend is er een vuurwerkshow. Kaartjes kopen voor het evenement is nodig.

  In 2017 valt het evenement op 30 augustus.

 1. Oktoberfest – München (Duitsland)

  Een feest dat ondertussen aardig wat bekendheid heeft geworven, is het Oktoberfest! Verwarrend maar waar wordt dit festival doorgaans gehouden in de laatste twee weken van september. Het feest start traditioneel op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober

  De centrale plek van het Oktoberfest is zonder meer München. Er is kermis en er zijn veertien grote tenten waar mensen hun drankjes kunnen halen. Bier staat voorop tijdens dit evenement. De afspraak is dat alleen bieren die gebrouwen worden in München tijdens het festival geschonken mogen worden. Daarnaast kun je ook meedoen aan allerlei activiteiten. Ook in de omliggende steden van Zuid-Duitsland wordt aandacht geschonken aan dit evenement.

  Het Oktoberfest wordt in 2017 gehouden van 16 september tot en met dinsdag 3 oktober.

 1. Wijnfeest – Cochem (Duitsland)

  Cochem, een van de bekendste plaatsen langs rivier de Moezel, beschikt over diverse wijnhuizen en wijngaarden en staat dan ook bekend om zijn eigen Rieslingwijnen. Eind augustus staat het stadje op zijn kop, omdat het wijnfeest dan gevierd wordt. Aan de oever van de rivier en op het marktplein staat alles in het teken van deze festiviteiten. De nieuwe Rieslingwijnen van de omliggende wijnboeren kunnen dan geproefd worden. Het hoogtepunt is de zondag, dan wordt er vanaf 14.00 uur een optocht gehouden door de stad. Afsluiter van de dag is het vuurwerk dat om 22.00 uur bij de brug wordt afgestoken.

  Het wijnfeest in Cochem vindt plaats van 24 t/m 28 augustus 2017.

 1. Copenhagen Cooking & Food Festival – Kopenhagen (Denemarken)

  Een week lang genieten van de lekkerste gerechten die Denemarken te bieden heeft? Ga naar het Copenhagen Cooking & Food Festival in Kopenhagen! Tijdens dit festival kun je dineren op de leukste plekjes in en rondom Kopenhagen, waar topchefs je hun beste gerechten voorschotelen. Ook zijn er allerlei marktjes en in het centrum van de wijk Frederiksberg wordt een oogstfeest gehouden.

  Het foodfestival vindt plaats van 18 t/m 27 augustus 2017.

Welk evenement is jouw favoriet? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Praat mee

Praat mee: De leukste drink- en eetevenementen van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht