ACSI FreeLife

Menu

De lekkerste wijnen tussen berg en meer

testtourHet testteam Levensgenieters wordt aardig in de watten gelegd in Zwitserland. En vandaag al helemaal. Want er staat een boottocht op het programma. De vaarbestemming is een wijndomein met het mooiste uitzicht dat ze zich maar kunnen wensen! Uiteraard wordt er van meerdere flesjes geproefd.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Levensgenieters videoblog 3

De dag begint met een stralend Zwitsers zonnetje. Ideaal weer dus! De veerboot waar Bert en Veronique vandaag mee varen, vertrekt in Interlaken. Een tochtje van een halfuur zal hun naar een waanzinnig mooi wijndomein brengen, dat van Spiez. Dit is een klein stadje aan het Meer van Thun.

Een zonnige overtocht

De twee levensgenieters staan op het dek van de boot en vertellen enthousiast over wat er op het programma staat. Veronique: ‘Nu gaan we richting wijndomein Spiez. Daar gaan we een leuke wandeling maken.’ De prachtige uitzichten tijdens de overtocht blijven niet onopgemerkt. Bert pakt geregeld zijn fototoestel erbij om de groene bergen en weides op de oever vast te leggen.

Wandelen over het wijndomein

Eenmaal aan wal is het nog maar een klein stukje wandelen naar het Spiezer wijndomein. Daar wacht gids Tina Mensinga de twee Vlamingen op. Zij spreekt Nederlands en dat is handig: Google Translate hoeft in ieder geval niet geraadpleegd te worden! Tina vertelt onder andere dat er al duizend jaar wijn gemaakt wordt op het dertien hectare grote domein.

Na een rondleiding buiten, langs de wijnranken én met prachtig uitzicht over het meer, staat een bezoekje aan het kasteel op het programma. Hier binnen is het merkbaar koeler, zo’n achttien graden. In de kelders staan grote vaten waar de wijn wordt gemaakt en bewaard. ‘Kijk, de vaten zijn ongelooflijk prachtig bewerkt’, merkt Bert op. Ze zijn groot genoeg voor 3.100 en 4.700 liter wijn. Dat zijn heel wat flesjes!

Prijswinnende wijntjes

Dan is het tijd voor een welverdiende proeverij. En niet zomaar met slobberwijntjes. Bert: ‘Wij hebben het geluk dat we hier vandaag een wijntje mogen proeven uit de streek. Die druiven worden met de hand geplukt en druif per druif gesorteerd.’ De witte wijn die de twee levensgenieters in hun glas hebben, is gemaakt van deze topdruiven. Dat deze wijn een belangrijke prijs heeft gewonnen, verbaast ze dan ook niet. Er wordt lekker geproefd en genoten van de dag.

Meer van de Levensgenieters

Wil je nog meer lezen over de heerlijke activiteiten van Bert en Veronique in Zwitserland? Bestel dan ACSI FreeLife magazine 2-2022. Tot en met april van dit jaar laten we je meegenieten van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo verzamelen we alle blogs en video’s in een dossier en de video’s vind je ook allemaal terug in de YouTube-playlist. Ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: De lekkerste wijnen tussen berg en meer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht