ACSI FreeLife

Menu

Laissez-faire in Marokko

Onze eigen redacteur Rosanne was in Marokko, op zoek naar het avontuur. En die vond ze in het mountainbiken, surfen en de infrastructuur op de Marokkaanse wegen. Kamperen in Marokko? Ja!

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Leven en laten leven, kortweg Laissez-faire. Dat is wat Rosanne leerde tijdens haar reis in Marokko. Door de controle af en toe los te laten, ontdekte ze de charme van het Noord-Afrikaanse land, en dan met name de gastvrijheid. Die kwam overigens goed van pas, want meer dan eens was de hulp van een local nodig wanneer het weer eens ontbrak aan borden die de weg of bezienswaardigheden moeten aangeven.

Kamperen in Marokko

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij een kampeervakantie, maar er zijn in Marokko verrassend veel campings. Ze beschikken dan misschien niet over de facilitaire mogelijkheden van Westerse kampeerplaatsen, ze liggen veelal op schitterende plaatsen zoals letterlijk op het strand of tussen de bergen en palmbomen. Vaak betaal je maar een paar euro voor een overnachting.

Informeer naar de conditie van een weg voordat je op pad gaat, die wil namelijk nogal eens te wensen over laten. Sommige wegen zijn daarentegen weer verrassend goed. Let ook goed op de snelheid: de maximumsnelheid verandert om de haverklap en voordat je het weet sta je langs de weg naast een agent die een boete uitschrijft. Rosanne: “Helaas spreek ik uit ervaring.”

Benieuwd naar de ervaringen van Rosanne? Je leest ze in de avonturenspecial van het magazine, ACSI FreeLife 7-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Laissez-faire in Marokko

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation