ACSI FreeLife

Menu

Koken op open vuur, zo kan het ook

Koken op open vuur. Het past bij kamperen, maar het valt niet altijd mee om het goed te doen. Of het eten is aangebrand of je moet juist te lang wachten. Outdoormerk Primus heeft daar met een uitklapbare open-vuur-keuken iets op gevonden.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
koken open vuur
Primus Open Fire

De Primus Open Fire bestaat uit een bakpan en een uitklapbare vuurschaal. De vuurschaal van roestvrij staal heeft onderin een luchtinlaat om te zorgen voor wat extra zuurstoftoevoer. De vuurschaal is voorzien van een asbak, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je kookstel brandplekken achterlaat. De pan heeft een drielaags bodem waarvan de kern uit aluminium bestaat en de buitenkant van roestvrij staal.

Barbecue

Als het tijd is om te koken, vouw je de vuurschaal eenvoudig open. Je vult de schaal met briketten of hout. Vervolgens klap je de pootjes van de langwerpige pan uit en plaats je hem op het vuur. Heb je meer zin om te barbecueën? Dan kun je er ook voor kiezen om het grillrooster – die wordt meegeleverd met de vuurschaal – op het open vuur te leggen.

Prijs

Het normale model van de open-vuur-keuken van Primus weegt in totaal 9,5 kilogram. De pan van 46 x 29 x 25 centimeter kost € 99,95 en voor de vuurschaal van 39 x 6 x 53 centimeter betaal je € 149,95. Het grote model van de open-vuur-keuken kost bij elkaar € 309,90.

Gourmetrecept

Ben jij wel van het koken op open vuur, maar mis je nog wat kookinspiratie? Speciaal voor open-vuur-kokers heeft Primus een gourmetrecept voor vier personen samengesteld. Hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 ui (wit of rood) – gesneden
  • 200 gram spek- blokjes
  • 600 gram rundvlees (kip, lam of wild kan ook) – gesneden in reepjes
  • Cantharellen of andere paddenstoelen – grof gehakt
  • Olie, knoflook, chili, tijm, rozemarijn
  • Zout en zwarte peper

Verhit de olie in de pan en voeg het spek toe. Zodra het spek begint te bakken roerbak je er het rundvlees, uien en knoflook door. Voeg tenslotte de champignons, Spaanse peper, toe. Bak nog 3-5 minuten en breng het op smaak met tijm, rozemarijn, zout en peper. Lekker als voorgerecht, op een sneetje brood of als een onderdeel van de maaltijd.

Praat mee

Praat mee: Koken op open vuur, zo kan het ook

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht