ACSI FreeLife

Menu

Kerstmarkten in de rest van Europa

In heel Europa zijn bijzondere kerstmarkten te vinden. De een wat verder van huis dan de ander. Hieronder drie mogelijkheden.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Kerstmarkt in Brussel

Niet al te ver weg en een absolute aanrader, is de stad Brussel. De kerstmarkt met meer dan 240 kramen strekt zich uit over het hele centrum. Op de Grote Markt vindt je een reusachtige kerstboom en ook vindt hier elke avond een lichtshow plaats. Ander vertier is er op de kermis, ijsbaan en sleepiste.

Leuk: vanaf 20 december start het ijssculpturenfestival Brussels Ice Magic op het Paleizenplein in de stad. De kerstmarkt in Brussel is open t/m 5 januari 2014.

Kerstmarkt in Edinburgh

De Schotse hoofdstad Edinburgh wordt in de decembermaand omgetoverd tot een winterwonderland. De historische stad is op zichzelf al magisch, maar in december nog een tikkeltje extra. Naast de drie kerstmarkten, een Schotse-, kinder- en een Europese markt, zijn er ook tal van andere festiviteiten, zoals theatershows over kerst, in de stad. Open t/m 5 januari 2014.

Kerstmarkt in Wenen

Op verschillende plekken in de romantische, Oostenrijkse hoofdstad vinden sfeervolle kerstmarkten plaats. De bekendste kerstmarkt in Wenen is de Wiener Christkindlmarkt op het Rathausplein. Deze markt vindt al meer dan 700 jaar plaats!

Ook zeer fraai is de Altwiener Christkindlmarkt op de Freyung, één van de mooiste pleinen van de stad. Dit jaar alweer de 24e editie. Prachtig handwerk en een gevarieerd cultureel programma staan hier centraal. Beiden geopend tot 23 december.

Wij hebben ook geschreven over kerstmarkten in Nederland en Duitsland.

Praat mee

Praat mee: Kerstmarkten in de rest van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation