ACSI FreeLife

Menu

Kamperende kinderen zijn gelukkiger

Kinderen die tenminste een keer per jaar in de vrije natuur kamperen doen het beter op school, zijn gezonder en gelukkiger. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Dat is de conclusie van een studie door het Institute of Education aan de Plymouth University en de Camping & Caravanning Club die samenwerkten om de relatie tussen educatie en kamperen te onderzoeken.

Kamperen is positief

Onderzoek gebeurde onder leiding van Sue Waite, Associate Professor aan de Plymouth Institute of Education. Ze ontdekte dat 4 op de 5 ouders ervan overtuigd was dat kamperen een positieve uitwerking had op de schoolprestaties van hun kids. Bovendien bleek dat 98% van de ouders dacht dat kamperen de relatie tussen kind en natuur versterkte. 93% dacht bovendien dat kinderen tijdens het kamperen vaardigheden vergaarden waar ze in het latere leven van profiteerden.

Ouders en kinderen ondervraagd

15% vond het een positieve bijkomstigheid dat kinderen dankzij kamperen even ontsnapten aan de technologie om hen heen, zoals laptops, tablets en mobiele telefeoons. Een vijfde van de ouders ervoer dat de vrijheid van kamperen hun kinderen goed deed en 68% stelde dat kinderen lang nagenoten van een kampeervakantie. Ze deelden op een later moment hun verhalen in de klas en deelden hun kennis die ze hadden opgedaan.

De kinderen gaven aan dat het maken van nieuwe vrienden, het plezier, buitenspelen en nieuwe dingen leren als positief aan kamperen ervaren. Samenwerken en problemen oplossen waren ook vaardigheden die ze zelfverklaard versterkten.

De ouders van de kinderen en de kinderen zelf werden ondervraagd. Onderzoek werd gedaan in het Verenigd Koninkrijk. Er werd gekeken naar de educatieve, psychologische en sociale voordelen van kamperen voor kinderen van alle leeftijden.

Wij zijn benieuwd: neem jij je (klein)kinderen mee naar de camping? Wat steken ze daar zoal op, denk jij?

Praat mee

Praat mee: Kamperende kinderen zijn gelukkiger

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation