ACSI FreeLife

Menu

Kamperen makkelijk gemaakt

Het bedrijf Geardropper gaat in 2019 een andere koers varen en transformeert van verhuurmodel naar een fullservice concept. Beginnende kampeerders kunnen van alle gemakken voorzien genieten van de natuur, zonder een hele kampeeruitrusting te hoeven aanschaffen. Ze vliegen simpelweg naar een Europese bestemming waar auto en uitrusting op ze wacht.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Geardropper

“Kamperen, het blijft voor veel mensen een hoop gedoe. Even kort er tussenuit om van de natuur en het leven in de buitenlucht te genieten, is vaak op voorhand al een no-go. Denk aan alle inspanningen en aankopen die je moet doen om goed voorbereid op pad te gaan; welke materialen heb ik nodig? Hoe neem ik alle bagage mee als ik wil vliegen en waar vind ik de mooiste en rustige kampeerplekken? Dit zijn slechts enkele vragen die mensen ervan weerhouden om ‘even een kampeerreisje’ te gaan maken”, merkt Geardropper oprichter Bas Sonnevelt. In 2016 startte de jonge ondernemer met zijn initiatief. Toen was het concept beperkt tot het verzorgen van een kampeeruitrusting op enkele bestemmingen in Europa.

Regelmatig de natuur in

Hij is er van overtuigd dat het goed is voor mensen om regelmatig in een natuurlijke omgeving te verblijven. En daarom biedt Geardropper alles voor de ultieme kampeerervaring: een volledige (huur)kampeeruitrusting, een betrouwbare uitvalsbasis, geselecteerde (natuur)campings en een breed scala aan services. Overal in Europa.

Hoe werkt het?

  1. Reis naar het Basecamp: je boekt een vlucht en auto, vliegt naar de bestemming en rijdt vanaf het vliegtuig naar het Basecamp. Het Basecamp is een kleinschalige, door Geardropper geselecteerde camping, waar eenvoud, natuurbeleving en gastvrijheid centraal staan.
  2. Aankomst op het Basecamp: daar staat de tent al opgezet klaar. Het Basecamp zorgt voor de ontvangst en geeft instructies over de gehuurde kampeeruitrusting. Zelf hoef je alleen nog kleding en handdoeken mee te nemen!
  3. De kampeerrondreis: na de eerste nacht op het Basecamp heb je alle vrijheid om de rondreis te maken die je wilt. De speciale Geardropper-kaart en meegeleverde ACSI Klein en Fijn campinggids helpen daarbij.
  4. De laatste overnachting: vindt standaard plaats op het Basecamp.
  5. Uitchecken: Je checkt uit op de camping. De tent en uitrusting mag je laten staan en worden door het Basecamp opgeruimd, schoongemaakt en weer netjes opgeborgen. Je rijdt terug naar het vliegveld, levert de huurauto in en vliegt naar huis.

Vliegen en kamperen

Het Geardropper-concept maakt het mogelijk om vliegreizen te combineren met actieve kampeervakanties. Leuk voor de afwisseling of misschien een goede tip voor je nog niet kamperende zoon of dochter of neefje en nichtje.

Praat mee

Praat mee: Kamperen makkelijk gemaakt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht