ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in de winter ongekend populair

Kamperen in de buurt van de mooiste langlaufloipes of juist liever dichtbij de zonovergoten stranden van de Costa del Sol?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
winterkamperen

Steeds meer kampeerders trekken er op uit in de winter, horen we om ons heen. Ze verkiezen overnachten in hun eigen camper of caravan boven een overnachting in een klassiek hotel of appartement in de buurt van de skipistes.

Sfeervol kamperen in de winter

Je kunt veel over winterkamperen zeggen, maar je kunt niet ontkennen dat kamperen in de winter sfeervol en knus is. ’s Nachts kruip je extra diep onder de dekens en zodra het licht wordt en de koffie begint te pruttelen is de caravan of camper in een paar minuten aangenaam warm. Door het raam zie je de ijspegels aan de caravan van de campingbuurman hangen, maar je sneeuwlaarzen staan klaar om koude en natte voeten te voorkomen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Poll

ACSI FreeLife was benieuwd naar het enthousiasme over winterkamperen onder onze lezers en stelde daarom enkele weken geleden via de ACSI FreeLife nieuwsbrief de volgende vraag: ‘Kampeer jij in de winter?’. Kies je voor de zon en de zee of de zon en de sneeuw? Of blijf je liever thuis in de winter? Veel nieuwsbriefleden vulden de poll in en de uitslag is, ondanks de trend, toch opvallend.

De uitslag

Verrassend genoeg geeft het merendeel van onze lezers aan te gaan kamperen in de winter. Van alle stemmers gaat 57% écht winterkamperen, 16,5% gaat wel kamperen in de winter, maar zoekt de zon op. De overige 26,5% kampeert niet in de winter.

Bij welke groep kampeerders hoor jij? Misschien wil jij komende maanden wel jouw winterkampeer-vuurdoop beleven. In ACSI FreeLife magazine kun je inspiratie opdoen en vind je zowel zonnige als winterse reisbestemmingen.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood nieuw

Op zoek naar meer kampeerinspiratie?

 • Lees meer in ACSI FreeLife
 • 3 nummers voor slechts €10,-
 • Loopt automatisch af
Probeer nu

Praat mee

 1. AB

  Ook in 2015 gaan wij voor de 31ste keer naar de sneeuw. Door pensionering hebben we de tijd en staan 2 maanden op een wintercamping in Oostenrijk.
  Tip: goed voorbereiden. Lees sneeuwcamping.nl en kampeerkok.nl
  Voor tips of vragen ajmneersma@hetnet.nl.

  Reageer
  0
  0
 2. PB

  Wij hebben vroeger meerdere keren met de caravan gekampeerd in de sneeuw in De ijfel, Zwarte Woud en op de Zugspitze in Ehrwald.
  Dat beviel prima. Als ACSI dit zou organiseren zouden we hier graag aan meedoen. Met een groep is wel zo gezellig en in de winter ook wat veiliger.
  groet, Peter en Marian Brand uit Goes.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kamperen in de winter ongekend populair

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht