ACSI FreeLife

Menu

Kamperen in de lente

Heb je de lentekolder te pakken? Gooi je tank vol en zet koers richting het zuiden! Daar lonkt de eerste voorjaarsbloesem al naar je.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Lekker buiten zitten, voor de caravan of camper, het prille voorjaarszonnetje absorberen, lummelen – het klinkt misschien een beetje suf, maar: het laadt de accu wel weer lekker op. Hoe mooi de winter soms ook moge zijn, in het voorjaar begint iedereen toch naar een beetje warmte te verlangen. Volg daarom je gps richting het zuiden, en wel in de modus “snelste route”.

De lente; aangenaam!

De kou heeft lang genoeg geduurd, de jacht op de lente is geopend. Met elke kilometer verder naar het zuiden, stijgt het kwik een beetje meer. Ten zuiden van de Alpen is het zelfs al aangenaam warm. Als je voor vertrek goed in de gaten houdt hoe het weer zich in het zuiden van Europa ontwikkelt, kom je eigenlijk nooit bedrogen uit.

Pasta eten in de vrije buitenlucht, een lekker koud wit wijntje erbij – wie wil dat nou niet? En nergens hoef je te wachten of te dringen, want het is nog heerlijk rustig op de camping in het voorseizoen.

De mooiste voorjaarsgebieden om te kamperen van Europa:

  1. Gardameer – Italië
  2. Umbrië – Italië
  3. Provence – Frankrijk
  4. Istrië – Kroatië
  5. Algarve – Portugal

Wil je meer weten over deze gebieden en ontdekken waarom het juist hier zo mooi is in het voorjaar? Lees dan het 12-pagina’s tellende artikel in het april/mei  nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Kamperen in de lente

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation