ACSI FreeLife

Menu

Kampeervrijheid voor trombosepatiënt

De vrijheid van kamperen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen met trombose moeten soms hun vakantie onderbreken voor een prik in het plaatselijke ziekenhuis.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Een simpele vingerprik die je zelf kunt uitvoeren geeft de vrijheid van kamperen weer terug.

Trombose en kamperen

Eenmaal aangekomen op de buitenlandse bestemming krijg je te maken met een ander klimaat en ander voedsel. De stollingswaarde (INR-waarde) van het bloed moet je als patiënt dan goed in de gaten houden. Eventuele aanpassing in de medicatie hoort daar ook bij. Het is een behoorlijke belemmering als je voor een prik altijd naar het ziekenhuis moet.

Wat veel mensen niet weten is dat er de mogelijkheid bestaat om zelf de stollingswaarde van het bloed te meten door middel van een simpele vingerprik. Nu kan iemand zelf op ieder gewenst moment de INR waarde meten en deze doorgeven aan de doseerarts van De Nationale Trombose Dienst. Op vakantie of thuis, de trombosebehandeling wordt hierdoor op verantwoorde wijze voortgezet.

Zelf meten

De zelfzorg wordt in heel Nederland aangeboden door De Nationale Trombose Dienst. De zelfmeetondersteuning wordt door alle zorgverzekeraars vergoed en door de patiënt met een ruime 9 gewaardeerd op Zorgkaart Nederland. Voor meer informatie over De Nationale Trombose Dienst en trombose zelfzorgen:  DeNationaleTromboseDienst.nl of TromboseZelfzorg.nl.

Praat mee

 1. Al weer jaren gelden dat iemand hier op reageerde, maar het is nog steeds waar. Zelf meten kan via apparatuur van de trombose dienst en geeft [ook als je gewoon in Nederland bent] alle vrijheid. Heerlijk!

  Reageer
  0
  0
 2. EB
  Els de Bruijn

  Beste allemaal, als je nog niet zelf meet, weet je niet wat je mist: vrijheid, gemak, zelfstandigheid en die mensen van de Nationale Trombosedienst: ronduit geweldig!! Dus kampeerders en camperaars, gun je dit genot!
  Els

  Reageer
  0
  0
 3. GP
  Geertje Praamsma

  Ik prik en doseer nu anderhalf jaar zelf. Vind het geweldig, hoef je tijdens de vakantie niet naar een ziekenhuis. Indien nodig prik ik extra
  Voor mij niet anders meer

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kampeervrijheid voor trombosepatiënt

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation