ACSI FreeLife

Menu

Kampeervakanties eigen land gedaald

In 2012 ondernamen Nederlanders bijna 37 miljoen vakanties, waarvan net iets minder dan de helft in eigen land. In totaal werd er zo’n 16 miljard euro besteed aan reizen. Het aantal vakanties is in vergelijking met vorig jaar licht gestegen. Ondanks de crisis blijven Nederlanders dus wel op vakantie gaan. De uitgaven aan reis en verblijf zijn echter gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het ContinuVakantieOnderzoek (CVO) van NBTC-NIPO Research.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
kampeervakantiesinnederland

Korte hotelvakanties

Doordat er in 2012 meer korte hotelvakanties zijn geboekt, is het aantal vakanties in Nederland licht gestegen ten opzichte van vorig jaar (met 2% naar 18,1 miljoen). Daarvan daalde het aantal kampeervakanties in eigen land met 6% naar 4,6 miljoen vakanties, waarschijnlijk mede door het matige zomerweer. Badplaatsen aan de Noordzee waren het meest populair, gevolgd door de Veluwe.

Middellandse Zeegebied

Net als vorig jaar zijn Nederlanders 18,6 miljoen keer in het buitenland op vakantie gegaan – dit jaar wat meer naar het Middellandse Zeegebied en wat minder naar de rest van Europa. Het aantal verre vakanties stabiliseerde. Duitsland, Frankrijk en België waren de meest populaire landen. In totaal gaven Nederlanders 15,7 miljard euro uit aan de vakantie, 2,8 miljard aan binnenlandse en 12,9 miljard aan buitenlandse vakanties.

Praat mee

Praat mee: Kampeervakanties eigen land gedaald

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht