ACSI FreeLife

Menu

Kampeerprovincies: Drenthe staat op 1

Kom jij uit Drenthe en sta jij op dit moment op de camping? Dan heb jij wat te vieren. Drenthe is namelijk kampeerprovincie nummer 1. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat 55 van de duizend Drentenaren een caravan of camper bezit. Toch een leuk feitje waarmee je aan kunt komen bij je buren op de camping.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
kampeerprovincies hunebed

Friesland volgt op plaats twee en Groningen maakt op de derde plaats het noordelijke feestje compleet. Hieronder zie je de top drie van kampeerprovincies per januari 2017 als je kijkt naar het aantal caravans en campers per duizend inwoners. Zuid-Holland scoort met 22 kampeervoertuigen op duizend inwoners het laagst.

  1. Drenthe: 54,7
  2. Friesland: 46,7
  3. Groningen: 40

Staat jouw provincie er niet tussen? Hierboven in de fotostream laat Marjolijn Jaarsma van het CBS in een video alle opvallende statistieken over het aantal caravans in campers voorbijkomen. Ook kun je via een bericht op de website van het CBS een kaartje bekijken waarop je precies kunt zien hoe jouw provincie het doet.

Noord-Brabant op 1

Als je kijkt naar het aantal caravans en campers, komt er een heel andere top drie tevoorschijn. Begin dit jaar kwam uit cijfers van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) naar voren dat Noord-Brabant per januari 2017 de meeste kampeervoertuigen telt. Het is dus maar net hoe je naar de cijfers kijkt. Eén ding is zeker, kamperen zit overduidelijk in de lift.

  1. Noord-Brabant: 92.109
  2. Zuid-Holland: 81.035
  3. Gelderland: 75.537

Leeftijden

Het onderzoek van de CBS maakte ook duidelijk dat 50-plussers 71 procent van alle caravans en 78 procent van alle campers bezitten. Bij nog geen 2 procent van de kampeervoertuigen is de eigenaar jonger dan 30 jaar.

Aanleiding onderzoek

Steeds meer Nederlanders kiezen dus voor een caravan of camper. Dat zal je deze week niet zijn ontgaan. Maar in welke provincie vind je procentueel de meeste kampeervoertuigen? Voor het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is dit de aanleiding geweest om de kampeerbranche onder de loep te nemen uit te zoeken welke provincie het beste scoort.

Wat merk jij er van?

Cijfers zeggen natuurlijk veel maar lang niet alles. We zijn met steeds meer, maar in hoeverre merk je zelf dat het drukker wordt op de camping? Moet je bijvoorbeeld steeds vroeger reserveren of kampeer jij nog steeds op de bonnefooi? ACSI FreeLife is benieuwd wat jij er als kampeerder van merkt. Breng ons op de hoogte en laat hieronder een reactie achter.

Praat mee

Praat mee: Kampeerprovincies: Drenthe staat op 1

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation