ACSI FreeLife

Menu

Kampeernostalgie uit 1962

Campingspecialist ACSI bestaat 50 jaar in 2015. Kamperen zelf is inmiddels een eeuwenoude traditie. Veel kampeerders kunnen eindeloos vertellen over hun eerste kampeerervaring.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife geeft ze vanaf nu een podium om die bijzondere ervaring met ons te delen:

Naam: Joke van der Heijden (66)
Woonplaats: Gemert

Joke: “Mijn 1e kampeerervaring stamt uit 1962. Wij woonden toen in Frankrijk. Mijn vader was militair bij de NAVO. Een Amerikaanse collega, Jim, en zijn Japanse vrouw en twee kinderen vroegen aan ons of wij mee wilden gaan op kampeervakantie. Hij zorgde voor een tent. Het was een schuine Ahrend tent met stretchers om op te slapen. Zo gingen we met twee auto’s op pad.”

Toeteren naar andere Nederlanders

“Ik moest bij Jim en zijn gezin in de auto, want ons gezin bestond uit vier kinderen en we pasten niet met z’n allen in de auto. Wat spannend was die rit over de Grote Sint-Bernhardpas met haarspeldbochten. Door Zwitserland en over de Povlakte reden we naar de Italiaanse kust. We zagen steeds autowrakken in de ravijnen liggen. We toeterden als we een andere Nederlander tegenkwamen. Ik herinner me dat ik de bergen echt geweldig en adembenemend mooi vond.”

“We kwamen bij een boer in het Castiglioncello terecht. Er stond nog een leeg, verpauperd huis. Daar konden we water halen. Toiletteren deden we achter de bosjes, waar we een gat hadden gegraven. Een douche was er niet. Als we in zee hadden gezwommen dan waren we schoon genoeg zei moeder. Mijn broertjes en ik vermaakten ons de hele dag met springen en duiken van de rotsen in zee. ’s Nachts onweerde het soms hevig. Dan gingen we schuilen in dat leegstaande huis. Het leek dan wel een spookhuis.”

De stretchers werden luchtbedden

“Na die kampeerervaring gingen we elk jaar kamperen. Die schuine tent werd een bungalowtent, de stretchers werden vervangen door luchtbedden en de dekens door slaapzakken. ‘Laten we kijken in hoeveel tijd we hem op kunnen zetten’, onze vader wist ons altijd te motiveren hem te helpen met het opzetten van de tent. Toen ik trouwde gingen mijn man en ik ook kamperen. Daarna met ons gezin. Ja, het zijn mooie herinneringen waar we nog lang op kunnen teren. De traditie wordt voortgezet. En mijn moeder van 90 jaar geniet van onze verhalen als we weer terugkomen van een kampeervakantie met onze caravan.”

Deel jouw ervaring!

Hoe was jouw eerste kampeerervaring? Stuur je verhaal en foto’s naar de redactie door een mail te sturen naar info@acsifreelife.nl. Wie weet zie je jouw verhaal over kampeernostalgie in ons magazine of op onze website terug!

Praat mee

Praat mee: Kampeernostalgie uit 1962

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation