ACSI FreeLife

Menu

Kampeerinspiratie voor 2018? Bezoek de KCJ

Het kampeerseizoen is nog maar net voorbij of we kijken alweer vooruit naar volgend jaar. Vanaf woensdag 11 oktober 2017 kun je tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Jaarbeurs Utrecht op zoek naar de primeurs van 2018. Wat kun je verwachten op de grootste kampeerbeurs van Nederland?

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
KCJ 2016

Steeds meer kampeerders ontdekken dat je niet altijd ver hoeft te reizen voor een mooie vakantie. Sterker nog, Nederland is het favoriete kampeerland onder beursbezoekers, blijkt uit onderzoek. Daar haakt de KCJ graag op in. Tijdens de 53e editie van de kampeerbeurs kun je op de Nederlandse terrassen haringhappen of een wijntje of biertje van eigen bodem proeven.

Innovatieplein

Om de ondernemers van de toekomst een extra steuntje in de rug te geven, organiseerde de KCJ eerder dit jaar voor het eerst de Start-Up Contest. E-Trailer, de winnaar van deze wedstrijd, en de andere genomineerden zijn uiteraard ook present. E-Trailer heeft een app ontwikkeld waarmee je altijd op de hoogte bent van de status van je caravan.

Zo zie je op je smartphone hoe het staat met de bandenspanning en kun je met je telefoon de caravan waterpas zetten. Je vindt de stand van E-Trailer op het Innovatieplein. Wil je ook kennismaken met die andere start-ups? Loop dan de Innovatieroute die start vanaf het Innovatieplein in hal 9.

Proefrit

Innovatie zie je ook terug in de nieuwe caravan- en campermodellen van 2018. Binnenkijken is één maar ben jij je serieus aan het oriënteren op een nieuwe caravan of camper? Dan wil je ze het liefst meteen testen. Op de KCJ heb je een mooie kans om enkele campers en auto-caravancombinaties te testen, waaronder de combinaties van de allereerste ACSI FreeLife TestTour. Vier testteams trokken in september met een splinternieuwe auto-caravan-combinatie van Fiat/Jeep-Hymer naar de Italiaanse regio Piëmont.

Op de KCJ kun je onder meer een proefrit maken in de Fiat Typo en de Bürstner Premio 420 TS van team actievelingen de combinatie Fiat Typo-Dethleffs C’Go 495 QLS van de de gezinskampeerders. Rijd jij liever in een camper? Dan kun je bijvoorbeeld een proefritje maken met de Bürstner Ixeo Time IT. In het eerstvolgende nummer van ACSI FreeLife lees je een uitgebreid verhaal over de ervaringen met deze halfintegraal van Bürstner. Wil je een proefritje maken? Schrijf je dan wel eerst in op de stand van de leverancier die de proefrit verzorgt.

ACSI FreeLife TestTour 2018

Ruikt zo’n korte testrit naar meer en wil jij net als de testteams van de TestTour 2017 voor meerdere dagen een nieuwe auto-caravan-combinatie testen? Grijp dan je kans, want in 2018 willen we graag weer een TestTour organiseren. Op de ACSI FreeLife TestTour stand in hal 7 kun je je alvast voorinschrijven voor de editie van volgend jaar. Dat kan trouwens ook al op deze website. Daarnaast kun je hier de Fiat Typo-Dethleffs C’Go combinatie bekijken van de gezinskampeerders.

Demonstratie voortent opbouwen

Naast al die kampeervoertuigen is er op de KCJ van 11 tot en met 15 oktober volop ruimte voor de nieuwe (voor)tenten en luifels. Denk bijvoorbeeld aan de Eriba Capri – een speciale boogvoortent voor de Eriba Touring en Feeling – en de Herzog Easy Sun. Voor deze luifel van Herzog wordt gebruikgemaakt van spanbanden. Heb je geen scheerlijnen meer nodig. Om jou tips te geven over het opzetten van een voortent, geeft de Deense fabrikant iedere dag een demonstratie voortent opbouwen.

Exclusieve rondleiding over de KCJ

Om door de bomen het bos te kunnen zien op de KCJ, organiseert ACSI een rondleiding over de beurs. Deze rondleiding is speciaal bedoeld voor lezers van ACSI FreeLife. Onafhankelijke experts maken de lezers donderdag 12 en vrijdag 13 oktober wegwijs in het ruime caravan- en camperaanbod. Aanmelden voor deze exclusieve rondleiding is niet meer mogelijk. Benieuwd naar deze rondgang over de beurs? Later deze week blikken we op onze website terug op de rondleidingen. Op zoek naar de ACSI-stands? Die vind je in hal 7, stand E128 en E142.

Stadscamping

Bij een kampeerbeurs hoort natuurlijk ook een camping. Bezoekers voor wie Utrecht niet om de hoek ligt of de files willen ontwijken, kunnen terecht op de camping van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Het parkeerterrein P2 verandert tijdens de KCJ in een pop-up stadscamping. De NKC camping is voorzien van alle basisvoorzieningen en ’s avonds hoef je je hier niet te vervelen. Op vrijdagavond is er een kampvuur en op zaterdagavond gaat de barbecue aan voor de campingbezoekers. Jammer genoeg is het dus niet meer mogelijk een standplaats te reserveren voor de NKC camping.

Entree KCJ

Kaartjes voor de KCJ zijn zowel online te koop als aan de kassa. Aan de kassa betaal je € 12,50 voor een dagkaart en € 9 voor een middagkaart. Als je voor 11 oktober 2017 online een dagkaart koopt, kost het je € 10. De kampeerbeurs duurt van woensdag 11 tot en met zondag 15 oktober en is iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Confidental Infomation