ACSI FreeLife

Menu

Kampeerder laat aardappels thuis

Het is allang niet meer zo dat alle Nederlanders met een zak aardappelen op kampeervakantie gaan. Zelf koken op de camping is nog steeds populair, maar ook veel kampeerders wisselen dat af met een avondje uit eten. Dit is één van de opmerkelijke uitkomsten van het grote kampeeronderzoek uitgevoerd door ACSI, dé campingspecialist van Europa.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
4
4
ReactiesPraat mee

Slechts één op de vier kampeerders kookt de hele vakantie zelf. De overgrote meerderheid van de Nederlanders op de camping wisselt zelf koken af met uit eten gaan. In een restaurant willen zij graag de smaak van het vakantieland proeven met streekgerechten. Maar liefst 33 % van de ondervraagden geeft aan alléén maar lokale gerechten te bestellen op vakantie. Ruim tweederde wisselt streekgerechten en gerechten die ze thuis ook wel eens eet af in een restaurant op vakantie.

Kampeerders die tijdens hun vakantie op de luxe toer gaan en iedere avond buiten de deur eten zijn schaars. Maar twee procent van de campinggangers raakt de pollepels niet aan gedurende hun verblijf.

Associeer je kamperen met bier? Dat vooroordeel kan overboord. Wijn is overduidelijk populairder op de camping dan een biertje. Maar liefst 53,4% van de kampeerders verkiest wijn boven bier. Met slechts 19,8 % is het biertje overduidelijk minder in trek. Vlamingen verkiezen een pul bier wel iets vaker boven een glas wijn dan Nederlanders. De overige kampeerders nemen het liefst een glaasje fris.

Ergernissen

Een kampeervakantie verloopt niet altijd zonder irritaties. De grootste ergernis op de camping is een medekampeerder die het sanitair smerig achterlaat.
Wat kampeerders ook stoort, zijn luidruchtige campinggasten. Wanneer je aan het genieten bent in de vrije natuur, wil je toch niet gestoord worden door het lawaai van je buren? Van topless campinggasten en gluurders hebben de ondervraagde kampeerders nauwelijks last. Uit het onderzoek komt een top 4 van ergernissen naar voren.

Top 4 ergernissen op de camping

 1. Kampeerders die het sanitair smerig achterlaten (45%)
 2. Luidruchtige kampeerders (34%)
 3. Kampeerders die rommel achterlaten op de camping (9,5%)
 4. Kampeerders die meer ruimte innemen dan eigenlijk is toegestaan (7%)

De kampeerders die meewerkten aan het onderzoek laten hun ultieme vakantiegevoel echter niet afnemen door irritaties. Het hoofdingrediënt voor een ultiem vakantiegevoel is mooie natuur, gevolgd door lekker eten, een goed boek, actieve bezigheden en culturele uitstapjes. Een beduidend kleiner percentage kiest voor zonnebaden op een bedje en goede muziek.

Het onderzoek van ACSI is afgenomen onder 6000 Nederlandse en Vlaamse kampeerders.

Praat mee

 1. PB
  P.M. van Broekhoven

  Een goed opgevoede hond en eigenaars geeft geen hinder. Smoesje, dat doet hij anders nooit werkt niet. Ook accepteren dat mensen wel van dieren kunnen houden maar deze niet willen aanhalen of anders in contact mee willen komen.

  Reageer
  0
  0
 2. P

  De honden en hondengeblaf en hondenpoep op de campings is toch een punt van aandacht.
  Veel honden lopen los en vaak zijn er meer dan een hond per plaats met veel nare gevolgen van dien.
  Geef je hond een echt hondenleven en neemhem niet mee in een kleine caravan of tent.

  Reageer
  0
  0
  1. mc
   marianne carroll

   Wij nemen onze boomer altijd mee . We zorgen er wel voor dat hij absoluut niets doet op camping zelf. Hij vind het wel iets minder aan de lijn maar vind het geweldig dat hijheerlijk voor de voortent kan rondkijken en alle aandacht krijgt . Ik ben het absoluutmet u eens niet laten loslopen geen geblaf is storend voor anderen en ook geen behoeften laten doen en dan heb je er geen last van.

   Reageer
   0
   0
 3. ab
  ajm beersma

  Leuk onderzoek.

  Inderdaad nemen we niet zo veel aardappels mee op vakantie. Omdat we als pensionado’s lang op vakantie kunnen, nemen we wel het restantje van huis mee.
  We wisselen koken en buiten de deur eten af, afhankelijk in welk land we zijn.

  Als redacteur van snowcamping.com en kokenopdecamping.nl verwijs ik naar leuke camping recepten {1pans} .

  Ariën Beersma

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Kampeerder laat aardappels thuis

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation