ACSI FreeLife

Menu

Kampeerauto’s van het Jaar: Pössl, Adria en Carthago

Bij Pössl, Adria en Carthago hadden ze donderdag 18 januari wat te vieren. Modellen van deze drie fabrikanten zijn op de eerste dag van de Caravana in Leeuwarden uitgeroepen tot NKC Kampeerauto van het Jaar 2018.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravana_NKC Kampeerauto van het Jaar 2018, foto NKC
The-Dragonfly-exterieur-600-x-400

Bij de halfintegralen viel de Adria Coral 600 SL Axess in de prijzen. “We hadden er natuurlijk op gehoopt maar niet echt op gerekend”, reageerde Natasja Borghuis van Adria Benelux op de verkiezing. “De andere genomineerde halfintegralen zijn dusdanig verschillend dat het alle kanten op kon gaan. Dan is het extra mooi als je wint.”

In de Adria Coral 600 SL Axess heb je door het vernieuwde glooiende dak meer stahoogte. Het skyline-design met twee grote dakramen zorgt dat er genoeg licht binnen valt.

Buscampers en integraal

Bij de buscampers waren de meeste stemmen voor de Pössl Summit 600 Plus. De Summit 600 Plus valt onder meer op door een toiletruimte die je met een draaibare wand kunt veranderen in een doucheruimte en een afgerond keukenblok.

De Carthago C-Compactline I 128 kreeg de meeste stemmen bij de integralen. In deze camper kun je dankzij onder meer de dubbele bodem veel kwijt. Met de C-Compactline kun je met een gerust hart gaan winterkamperen. De opbouw is voorzien van dubbelzijdige aluminium wanden en een met GFK versterkt dak en bodemplaat.

Procedure verkiezing

Voor de verkiezing van dit jaar stelde een vakjury een voorselectie samen. Vervolgens was het in oktober aan de bezoekers van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) om hun favoriete model uit te kiezen binnen de drie verschillende categorieën. Ook kon er via internet gestemd worden voor de NKC Kampeerauto van het Jaar.

Wil je de winnende modellen een keer van binnen zien? De Kampeerauto’s van het Jaar zijn nog tot en met dinsdag 23 januari te zien op de Caravana in Leeuwarden. Je vindt deze campers op het erepodium (stand 3020) achter de NKC-stand.

Caravana Designwedstrijd

De Kampeerauto van het Jaar was niet de enige prijs die werd uitgereikt op de openingsdag van de Caravana. Hoe ziet het kampeermiddel van de toekomst er uit? Dat was de centrale vraag voor de Caravana Designwedstrijd. Het ontwerp Dragonfly (zie tweede foto) van Tom Kooiman kreeg de meeste stemmen. Deze caravan van de toekomst heeft een schuin gekanteld dak dat je ook in de horizontale stand kunt zetten.

Praat mee

Praat mee: Kampeerauto's van het Jaar: Pössl, Adria en Carthago

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht