ACSI FreeLife

Menu

Kampeer en Caravan Jaarbeurs viert 100 jaar kamperen

Honderd jaar geleden trokken de eerste durfals erop uit met een primitief tentje om te genieten van een vakantie in de vrije natuur. Kamperen was geboren. Wat begon als een manier van ontspanning voor de elite is inmiddels uitgegroeid tot volkssport nummer 1.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De organisatie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt het de hoogste tijd om terug te blikken op de kampeergeschiedenis en heeft als thema ‘100 jaar kamperen’ gekozen.

Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Op de komende Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die van 8 tot en met 12 oktober 2014 plaatsvindt in Utrecht, wordt stil gestaan bij de nostalgie van het kamperen. De beurs zelf viert dit jaar ook een jubileum. De Kampeer en Caravan Jaarbeurs viert namelijk zijn vijftigste verjaardag.

Achter de schermen wordt al hard gewerkt om deze beide jubilea onder de aandacht te brengen. Te denken valt aan lezingen, presentaties, spelletjes met leuke prijzen, een fototentoonstelling over de kampeerpioniers en een blik op de toekomst, bijvoorbeeld met een prijsvraag over hoe wij denken te kamperen in 2114.

Primeurs en hippe modellen

Op veler verzoek geeft de Kampeer en Caravan Jaarbeurs ook antwoord op de vraag naar tenten met een representatief overzicht van praktische en hippe modellen, in allerlei vormen, soorten en maten. Nog meer primeurs van de jubileumeditie: de Bovag ‘makelaarsstand’ met advies over de aanschaf van een occasion, workshops met handige tips en trics, een plein vol noviteiten en design en het splinternieuwe Men at Work paviljoen.

Het nieuwste camper- en caravanaanbod

Je kunt ook op de beurs terecht voor het nieuwste, internationale kampeer- en caravanaanbod. Met hypermoderne campers, stijlvolle tour- en vouwcaravans met hedendaagse luxe en comfort, voortenten, onderdelen, accessoires, productinnovaties en een overzicht van toeristische bestemmingen. Centraal staat de beleving van een inspirerende kampeerreis van begin vorige eeuw tot de dag van vandaag en naar wat er nog in het verschiet ligt.

Praat mee

Praat mee: Kampeer en Caravan Jaarbeurs viert 100 jaar kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation