ACSI FreeLife

Menu

Je caravan of camper in winterslaap

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
winterstalling

Niet iedereen ziet het zitten om in de winter op pad te gaan met de camper of caravan. Gun jij je kampeermiddel een winterslaap? Dan is de winterstalling het alternatief. ACSI FreeLife zet op een rij waar je aan moet denken als je jouw kampeermiddel in winterslaap brengt.

Een camper of caravan stal je ’s winters bij voorkeur in een garage, schuur of onder een tegen weersinvloeden beschermde carport. Een plek onder bomen is ongeschikt. Vallende blaadjes produceren zuren die het voertuig aantasten.

Buitenlucht

Heb je geen overdekte stalling­­? Veeg eventuele sneeuw dan geregeld van het dak om schade aan dak en luiken te voorkomen. Speciaal voor in de buitenlucht gestalde caravan en campers bestaan er beschermende hoezen, op maat gemaakt en ademend. Op caravanstallingen.nl vind je 2.200 locaties waar je je kampeermiddel kunt stallen in Nederland.

In ACSI FreeLife 7-2016 hebben we een checklist voor je die je kunt doorlopen voordat je jouw kampeermiddel naar stalling brengt. Wat doe je met de huishoudaccu? Waar laat ik de gasflessen? In welke staat laat ik de waterleiding achter? Allemaal vragen die beantwoordt worden. Zet bijvoorbeeld je zitkussens en matrassen rechtop om vochtvlekken te voorkomen. Of bewaar ze thuis op zolder.

Watersysteem

Als je vervolgens je kampeermiddel laat ontwaken uit de winterslaap is het belangrijk dat je het watersysteem goed behandeld voordat je het weer in gebruik neemt. Ook daar gaan we in het artikel op in. In 9 stappen laten we zien hoe je weer ‘back on track’ komt.

In de special over winterkamperen van ACSI FreeLife 7-2016 lees je precies waar je nog meer op moet letten als jij je caravan of camper een winterslaap gunt.

bestel magazine

Praat mee

 1. HR
  Hans Romeijn

  Beste heer van Beek,

  Dank voor uw tip inzake caravanstalling in Frankrijk. Is zeker een interessante optie voor ons! Wij gaan deze organisatie ook benaderen

  Reageer
  0
  0
 2. MB
  Maurice van Beek

  Wij hebben deze zomer onze caravan gestald in Frankrijk via Fr Assistance. Hun website is http://www.caravanstallinginfrankrijk.nl Via een artikel op deze website zijn we deze organisatie tegengekomen. Zij bieden caravanstallingen op diverse locaties in Frankrijk. Wellicht interessant om hen ook even in dit artkel te noemen? Stalling in Frankrijk biedt namelijk diverse voordelen, zoals besparing op tol -en brandstof en tijdwinst in de reis.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Je caravan of camper in winterslaap

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation