ACSI FreeLife

Menu

Janny en Stef kamperen met hun hond Tucker

Fervent caravankampeerders Janny (68) en Stef  (71) de Vries uit Markelo konden de verleiding niet weerstaan en schaften dwergteckel puppy Tucker aan en voeden hem zelf op tot reishond. Redacteur en ervaringsdeskundige Ria Peerdeman interviewde hen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Tucker

Duitsland is het favoriete kampeerland van Janny en Stef. Met name zijn ze met hun caravan graag in Beieren en Türingen, want je hebt er veel hondencampings. Daarnaast zijn ze dol op dwergteckels. Nadat in maart 2017 hun hondje Kara was overleden wilden ze in eerste instantie geen huisdier meer en gingen ze met hun caravan op reis zonder hond. Afgelopen november konden ze echter de verleiding niet weerstaan en schaften puppy Tucker aan.

Puppytraining

Het is de bedoeling dat Tucker deze zomer mee op reis gaat. Teckels zijn eigenwijze hondjes. Stef grapt: “Mijn vrouw zegt altijd dat ik ook eigenwijs ben, daar valt ze blijkbaar op.” Aanvankelijk wilden Stef en Janny met Tucker op puppytraining, maar ze realiseerden zich dat ze genoeg ervaring hebben om hem zelf het een en ander te leren.

Stef: “We denken dat we hem samen wel in het gareel kunnen houden. Onze vorig hond ging ook weleens mee in een mandje op de fiets, maar daar is deze nog te jong en onstuimig voor. Voorheen reisden we vaak met vrienden die ook een teckel hadden. Als we dan een kerk of museum wilden bezoeken, pasten we om beurten op de honden. Door gezondheidsproblemen gaan die vrienden helaas niet meer mee.”

Voer voor de hele reis

Stef: “Voer nemen we overigens voor de hele reis mee. We nemen ook een grote bench mee en hij slaapt in een soort zak die speciaal voor poezen is, maar waar hij erg graag in ligt. Dat gaat prima. We wandelen graag met de hond, maar niet van die grote stukken. We laten tijdens de reis de hond zelden alleen. Ook als we uit-eten gaan nemen we hem mee.”

Special Kamperen met je hond

Wil jij ook met jouw hond gaan kamperen? Of lees je graag nog meer ervaringen van kampeerders die met hun hond op pad gaan? In ACSI FreeLife 4 hebben we een special van maar liefst 50 pagina’s boordevol alles wat je moet weten om te gaan kamperen met je trouwe viervoeter. Gemaakt in samenwerking met de hondenkenners van het tijdschrift Onze Hond. Bestel het nummer met de special hier.

Praat mee

Praat mee: Janny en Stef kamperen met hun hond Tucker

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht