ACSI FreeLife

Menu

Internationale wandelingen

Nederland kent vele georganiseerde wandelingen. Elk weekend is er wel ergens een wandeltocht te vinden. Maar georganiseerd wandelen kan natuurlijk ook over de grens. ACSI FreeLife heeft twee wandelingen in Europa uitgelicht.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De IML Walking Association is een non-profit organisatie die wandelen wereldwijd op de kaart zet. Zij houden een agenda bij met de wat grotere een- tot meerdaagse georganiseerde wandeltochten. Meedoen aan zo’n georganiseerde wandeling is een leuke manier om een land en de inwoners van dichtbij mee te maken.

Meiwandeling in Frankrijk

Van 9/m 12 mei 2013 kan je je kampeervakantie combineren met de Randonnée des 4 Jours. Deze wandeltocht vindt dit jaar voor de 14e keer plaats rond het stadje Chantonnay in de Vendée. Je kan één of meerdere dagen lopen en er zijn vier verschillende afstanden: 12, 21, 28 en 42 kilometer. Elke dag is er een andere route en rond de wandeltocht worden verschillende demonstraties en workshops georganiseerd. Meer informatie vind je op:  Vendee-Randonnee.com.

Overnachten in de omgeving van Chantonnay kan op camping Le Colombier of op de wat kleinere camping La Jamoniere.

Fjorden in Denemarken

In Denemarken wordt in het laatste weekend van juni de Hærvejsmarchen georganiseerd. Dit wandelevenement is met bijna 4.500 deelnemers uit heel Europa het grootste in Scandinavië. Het wandelevenement beslaat twee dagen en er zijn voorgeschreven afstanden van 30, 40 en 45 kilometer. Om voor een officiële medaille in aanmerking te komen zijn de afstanden daarnaast leeftijdsgebonden. De iets minder geoefende wandelaar kan ook kiezen voor minder kilometers per dag. Op beide dagen is de afstand dan 20 kilometer. Kijk voor meer informatie op:  Haervejsmarchen.dk

De Hærvejsmarchen vindt plaats rond de plaats Viborg in Midden-Jutland, dichtbij meren en fjorden. Er zijn rond Viborg verschillende campings te vinden.

Meer informatie

Voor meer georganiseerde wandelingen kijk je op de agenda van de IML Walking Association. Deze is hier te vinden. Voor campings in de omgeving van de wandelingen kijk je op Eurocampings.eu.

Praat mee

Praat mee: Internationale wandelingen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation