ACSI FreeLife

Menu

Indrukwekkend dagje in het War Museum

TestTourIn Wallonië is tijdens de Tweede Wereldoorlog flink gevochten. Met name het Ardennenoffensief zal veel geschiedenisfanaten bekend in de oren klinken. In het War Museum in Bastenaken leert de familie van Estrik alles over deze historische gebeurtenis. Ook maken ze kennis met een bijzonder, stervormig monument.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
War Museum

Met jeeps, uniformen, wapens en andere tastbare objecten uit de oorlog komt de geschiedenis in het War Museum echt tot leven. De grote tank bij de ingang trekt dan ook gelijk de aandacht van de jongens. Ook de oudste ‘jongen’ van het gezin, Frank, loopt geboeid rond: ‘Ze beelden het mooi uit met die bioscoop, de omgeving, de tanks en de vliegtuigen.’ Saskia denkt er het hare van. Zij zit lekker in de zon en bewondert het reusachtige oorlogsmonument in de vorm van een ster, dat buiten bij het museum ligt. Even later betreden ze alle vier het monument en genieten ze van een weids uitzicht over de prachtige groene omgeving.

Beleef Wallonië en de Ardennen met ons mee!

In augustus en september trakteerden we je op alle beelden van de Hanzestedenreis van de Levensgenieters en de Cultuurliefhebbers. Nu is het de beurt aan onze andere twee testteams. Vanaf zondag 22 december vind je dagelijks nieuwe video’s en blogs van de caravanreis die de Gezinskampeerders en Actievelingen in Wallonië/de Ardennen maakten. Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte via onze Facebookpagina en Youtube-kanaal

Praat mee

Praat mee: Indrukwekkend dagje in het War Museum

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht