ACSI FreeLife

Menu

In 10 jaar is het aantal campers in Nederland verdubbeld

Een mooie mijlpaal voor de Nederlandse campermarkt. In tien jaar tijd is het aantal campers dat staat geregistreerd verdubbeld. Op 26 april 2021 werd namelijk de 150.000e camper op kenteken gezet.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Camper Volkswagen California Ocean T6

“De populariteit van campers zit al jaren in de lift”, stelt Leo Diepemaat, voorzitter van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) in een persbericht. “Zo zagen we het afgelopen kwartaal nog een stijging van 28 procent bij de verkoop van nieuwe campers, met zelfs een groei van 44 procent in de maand maart 2021.”

Corona

Vorig jaar deed corona nog een extra duit in het zakje. Kampeervakanties bleken het veilige alternatief voor gecancelde vliegreizen, hotelvakanties en cruises. Leo Diepemaat: “Vorig jaar, met de uitbraak van corona, lag de verkoop twee maanden vrijwel stil. Maar daarna ging het los. We hadden vorig jaar zelfs maanden waarbij de verkoop met 85 procent steeg.”

Wil je een camper kopen? Wacht dan niet te lang

De vraag naar campers is enorm, zo blijkt uit cijfers van de brancheorganisatie. Veel campermerken plannen al meer dan een jaar vooruit bij de productie van kampeerauto’s. Toch zitten er nog nieuwe campers in de pijplijn naar Nederland.

“Doordat fabrieken hun productiecapaciteit hebben vergroot en camperdealers fors hebben ingekocht zijn er nieuwe campers onderweg naar Nederland. Maar het aanbod is schaars – als je op dit moment aanschafplannen hebt, dan is het advies om niet te lang te wachten. Ook voor een gebruikte camper, want ook die zijn bijna niet aan te slepen: bij de occasion campers werd in het eerste kwartaal van 2021 een plus genoteerd van 34 procent.”

Aantal campers onder jongeren groeit ook

Van alle campers is exact twee derde (66 procent) in het bezit van 56-plussers. Het aandeel jongeren dat een camper in bezit, groeit. Zo is binnen de groep 26-35 jaar het camperbezit in 2020 met bijna 24 procent toegenomen.

Hoe lang heb jij moeten wachten op jouw camper?

Heb jij dit jaar ook een camper gekocht? ACSI FreeLife is razend benieuwd hoe lang jij moest wachten totdat je voor het eerst op pad kon met je nieuwe huis op vier wielen. Deel hieronder je reactie en we komen bij jou terug.

Praat mee

Praat mee: In 10 jaar is het aantal campers in Nederland verdubbeld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht