ACSI FreeLife

Menu

Hulp bij aankoop op de KCJ

Bij het kopen van een caravan of camper ga je niet over een nacht ijs. Speciaal voor lezers van ACSI FreeLife organiseerden we daarom op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs rondleidingen onder begeleiding van een expert.

Auteur
Timo de Boer
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
DSC 0034 edit LR

Snuffelen, speuren, ontdekken en je verbazen over alle nieuwtjes in de kampeerbranche. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de perfecte manier om je te oriënteren op een nieuw kampeermiddel. De hoeveelheid informatie die tijdens zo’n beurs op je afkomt, kan echter ook overweldigend zijn waardoor je door het woud van campers en caravans de bomen niet meer ziet. “Dan blijft het vaak bij kijken. Of erger, je doet wellicht een aankoop waar je achteraf spijt van krijgt”, aldus Joop Stam. Hij was samen met Wim de Roos en Carla en Kees Witvliet een van de ACSI caravan- en camperexperts die tijdens de beurs FreeLife lezers adviezen gaf voor een welbewuste aankoop.

Theorie en praktijk

Hun rondleidingen begonnen met een stukje theorie waarbij in werd gegaan op basale kennis. Wat is bijvoorbeeld een sandwich-constructie? Wat is een integraal? Tijdens de ronde over de beursvloer werden de deelnemers door de experts gewezen op de kenmerken en verschillen tussen de diverse merken en modellen. Dat bij een Britse caravan de deur aan de andere kant kan zitten, om maar een voorbeeld te noemen. Maar ook dat caravans voor winterkamperen minder raamoppervlakte hebben. Natuurlijk konden de deelnemers ook met al hun eigen vragen bij de experts terecht.

Tip van Joop

Heb je dit jaar de rondleidingen gemist? In FreeLife#8 die 15 november verschijnt, geven de ACSI-experts je een paar algemene kooptips en lees je de ervaringen van een paar deelnemers aan de rondleidingen.
Tenslotte nog een tip van Joop voor een volgend beursbezoek: Door je voor je bezoek in te lezen, kun je op de beurs veel gerichter zoeken.

Praat mee

 1. WR
  Wim de Roos

  Bij Elddis en Lunar zit de deur ook buiten het Verenigd Koninkrijk links. Sprite caravans met de deur rechts zijn op verzoek van importeur Caravantrading Europe speciaal voor het vaste land zo gebouwd.

  Reageer
  0
  0
 2. A
  AlbertBloemendaal

  De opmerking dat bij een Britse caravan de deur aan de “verkeerde ” kant zit klopt niet. Wij kamperen al vele jaren in een Sprite met de deur asn de “goede” kant.

  Reageer
  0
  0
  1. Hallo Albert,

   Je hebt gelijk. Bij vele Britse caravans zit de deur uiteraard aan de ‘goede’ kant. Alleen bij eigen Britse import kan het ook aan de linkerkant zitten. Voor de fabrikant is het omzetten van de deur naar de andere kant een ingreep in het indelingsontwerp en productieproces. Dit is wel iets om in je achterhoofd te houden bij het aanschaffen van een Britse caravan. Om het goed te maken, een mooie foto van een oude Sprite Caravan met de deur nog aan de linkerkant: Sprite caravan

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Hulp bij aankoop op de KCJ

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht