ACSI FreeLife

Menu

Sentiero dell’Amore: hiken hoog in de bergen

TestTour KarinthiëRob en Ellen zijn veilig aangekomen in Karinthië. Het is gelijk tijd voor de eerste activiteit, want deze sportievelingen zijn niet naar Oostenrijk gereisd om stil te zitten. Onder leiding van een gids maken ze vandaag een bijzondere bergwandeling: de Sentiero dell’Amore. Een uitdagende tocht, maar daar draait het stel hun hand niet voor om. En zeg nou zelf: een route met zo’n mooie naam, die wil je toch afleggen?

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Sentiero dell'Amore

Omdat Sentiero dell’Amore ‘pad van de liefde’ betekent, spreekt gids Udo Hannes Kröl nog even een mooie wens uit voor vertrek. ”Ik hoop dat de weg van de liefde voor jullie voor eeuwig mag blijven bestaan.” Na deze woorden begint het drietal aan de tocht. Er moet gelijk flink geklommen worden, maar Rob en Ellen blijven mooi in het spoor van Udo. De gids vertelt onderweg van alles over de natuur en de omgeving. Rob: ”Hij weet veel over de landen waar we naartoe kijken.” ”De Julische Alpen, Italië, Oostenrijk”. vult Ellen hem aan.

Steenmannetjes en Kaiserschmarrn

Bovenop een top zien de sportievelingen ineens stenen kunstwerkjes. De stenen zijn opgestapeld en moeten mensen voorstellen. Gids Udo licht toe wat de functie van deze steenmannetjes is: ”Als het regent of mistig is, zie je hier geen hand voor ogen. Dus als waarschuwing heeft men steenmannetjes gemaakt.” Slim, want zo val je niet ineens de berg af, want achter de steenmannetjes gaat de berg steil naar beneden of houdt de route op.

Na een korte pauze stappen ze weer vrolijk verder. En dan wordt duidelijk waarom de route Sentiero dell’Amore heet. Rob en Ellen vinden namelijk een mooie steen, een zogenaamde granaat, ook wel de steen van de liefde genoemd. Op de plek van de vondst zien ze de ‘Granattor’ in de verte al staan. Onder dit bouwwerk moet je elkaar kussen om zo de eeuwige liefde te bereiken. Nadat Rob en Ellen dit gedaan hebben, sluiten ze de tocht af op een terras. Daar staat al een heerlijk bord Kaiserschmarrn (Oostenrijkse pannenkoekjes) voor ze klaar.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de sportievelingen in ACSI FreeLife magazine 3-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Sentiero dell'Amore: hiken hoog in de bergen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht