ACSI FreeLife

Menu

Hanzesteden: here we come!

testtour… en ze zijn weg. Ook voor de testteams Levensgenieters en Cultuurliefhebbers is het avontuur begonnen. Zondag 1 september vertrokken ze voor de reis van hun leven. De komende twee weken maken ze ieder een unieke reis in een gloednieuwe camper langs diverse Hanzesteden in Nederland.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
Cultuurliefhebbers ophaaldag
ophaaldag Levensgenieters

De hoofdrolspelers van het tweede deel van de ACSI FreeLife TestTour 2019 zijn Joop en Tonny Temmink (team Cultuurliefhebbers) en Enny en Paul Kavelaar (team Levensgenieters). Beide stellen zijn ervaren kampeerders. Nooit eerder gingen ze echter met een camper op reis. Daar gaat dus nu verandering in komen. Afgelopen zondag mochten ze bij het kantoorpand van ACSI in Andelst hun camper ophalen.

LMC T668 G

Voor het testteam Cultuurliefhebbers selecteerden we de LMC Element T668 G. “Wat een prachtige camper”, roept Tonny nadat ze een inspectieronde heeft gemaakt langs en in de halfintegraal. De Element is een nieuw instapmodel van LMC dat de Duitse camper- en caravanbouwer in 2020 uitbrengt. Het stel staat echt te popelen om te vertrekken. Zeker omdat ze vorig jaar op het laatste moment niet mee konden omdat Tonny een hernia kreeg.

Maar voordat ze met de camper op pad gaan, moeten er eerst nog filmopnames gemaakt worden. De deelnemers aan de ACSI FreeLife TestTour worden gedurende hun hele reis door een camerateam gevolgd. Als dan ook de kampeerinventaris – stoelen, tafel, potten, pannen en servies van het merk Isabella – in is geladen, dan kan het enthousiaste stel eindelijk vertrekken. Al zwaaiend en toeterend rijden ze weg. ‘’Stop! Stop!”, klinkt het ineens. ”Er staat nog een dakluik open.” Tsja, het is toch nog even wennen met een camper …

Brompton vouwfiets

Voor hun reis langs de Hanzesteden krijgen de teams ook een vouwfiets mee, een heuse Brompton. Voor de niet-kenners: dat is zeg maar de Rolls-Royce onder de vouwfietsen. Ondanks zijn compacte afmetingen fietst de Brompton als een gewone fiets. Dat merken de testteams al snel als ze een proefrondje rond het ACSI-kantoorpand maken. Het is de perfecte fiets voor in de stad, maar hij is ook geschikt voor langere tochten. Dankzij een slim vouwmechanisme zijn de fietsen erg compact dus makkelijk op te bergen in de camper. In- en uitklappen is een handigheidje dat je even moet beheersen. Maar na een korte uitleg doen de deelnemers het letterlijk in een handomdraai.

Bürstner Lyseo Time T Limited 690 G

Voor Enny en Paul stond een splinternieuwe Bürstner Lyseo Time T Limited 690 G klaar. De ontwerpers van Bürstner hebben bij deze luxe halfintegraal zowel bij de buitenzijde als het interieur aan alles gedacht. Zo bestaan de zijwanden uit een mooie gladde beplating met een sportieve striping. Rechts naast de brede instapdeur zit een wijnrek. Het is precies die luxe die levensgenieters Enny en Paul op waarde weten te schatten. Ze maken er dan ook direct gebruik van. Op deze warme en mooie zomerdag proosten ze met een koude Riesling op de start van hun TestTour. Je bent levensgenieter of niet.

Volg de TestTour 2019 op de voet

Zoals gezegd reizen de teams de komende twee weken langs diverse Nederlandse en Duitse Hanzesteden. De deelnemers krijgen een rijke historie, prachtige monumenten, gezellige straatjes, lekker eten en topcampings en -camperplaatsen voorgeschoteld. Misschien kom je ze wel tegen! Maar je kunt de deelnemers ook gewoon online volgen. In het TestTour-dossier op deze site verzamelen we alle nieuwe verhalen en video’s over de belevenissen van de testteams. Vergeet daarnaast niet om de Facebook-pagina in de gaten te houden.

Praat mee

Praat mee: Hanzesteden: here we come!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht