ACSI FreeLife

Menu

Luieren in je hangmat aan de Middellandse Zeekust

Niets is zo lekker als luieren aan het water. In deze tijd van het jaar kan dat het beste aan de Middellandse Zee, waar de zon nog volop schijnt en de temperatuur nog aangenaam is. En dan relaxen op een handdoek, een strandbed of een comfortabele stoel ligt natuurlijk voor de hand. Extra ontspannen wordt het in een hangmat. Maar hoe hang je die dingen nou het beste op? En hoe  lig je het comfortabelst?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het ophangen van een hangmat

Er zijn verschillende manieren waarop je een hangmat kunt ophangen. Thuis zou je dat misschien tussen twee muren kunnen doen, maar op vakantie is het een ander verhaal. Je moet ervoor zorgen dat de uiteinden van de hangmat altijd op ooghoogte blijven hangen (rond 1.80 meter). Hang je de hangmat op tussen twee bomen, dan kun je er met extra touwen (die je dan extra hoog vastmaakt) ervoor zorgen dat de uiteinden nog steeds op ooghoogte hangen. Zorg er ook voor dat de hangmat in een halve maan hangt. Dat ligt namelijk het lekkerst!

Comfortabel ontspannen

Vaak wordt gedacht dat je het comfortabelst in een hangmat ligt, als je er recht in gaat liggen. De doeken van de hangmat sluiten je dan helemaal in, waardoor je weinig om je heen kunt kijken. Handig als je even wilt slapen, maar niet als je op dat mooie plekje aan de Middellandse Zeekust verblijft en graag wat van de omgeving wilt zien. Prettiger wordt het als je dan wat schuin in de hangmat ligt.

Ideaal voor op de camping

Tijdens een kampeervakantie heb je alle tijd om een boek te lezen, of om ’s middags uit te rusten en misschien zelfs wel siësta te houden. En alle tijd om op het strand te liggen! Dat gaat nog beter in een heerlijke hangmat. Bovendien is er op een camping altijd wel een plekje waar je de hangmat kunt ophangen. Misschien staat je caravan wel vlak bij twee bomen of is er een bosrijke omgeving in de buurt. Zo niet, dan kun je altijd nog de hangmat opzetten met een handige standaard. Dat maakt het ook makkelijk om een hangmat mee te nemen naar het strand.

Win nu een hangmat met handige standaard

Zelf genieten van zo’n mooie hangmat? Laat je campingbeoordeling achter op Eurocampings.eu met de code HNGM2 en maak kans op een tweepersoons Tropilex-hangmat inclusief standaard. Hoe het werkt? Dat lees je hier. De winnaar krijgt begin november bericht.

Praat mee

Praat mee: Luieren in je hangmat aan de Middellandse Zeekust

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation