ACSI FreeLife

Menu

Handig apps voor op vakantie

Een onbezorgde vakantie begint met een goede voorbereiding. Maar het is ook handig om onderweg en op locatie nuttige informatie bij de hand te hebben.

Auteur
Ronella van der Burgt
Datum

Je smartphone kan dan uitkomst bieden. Er zijn diverse apps die voor het nodige gemak kunnen zorgen. ACSI FreeLife geeft een overzicht gemaakt.

Inpakken en wegwezen

Koffers inpakken is vaak stressvol. Dit gebeurt vaak op het laatste moment en de kans is groot dat je iets vergeet. Get Packed helpt een handje. Na het invullen van een aantal vragen over je vakantie stelt de app een persoonlijke paklijst voor je samen. Je kunt vervolgens alles wat je niet nodig hebt wegstrepen, waardoor de perfecte inpaklijst voor jouw vakantie overblijft.

Gratis wifi op vakantie

Gebruik van internet in het buitenland kan erg duur uitvallen. Gratis wifi biedt de uitkomst. Met de app Wifi Finder weet je precies waar je gratis wifi hebt. De app heeft een database van 145.000 hotspots over de wereld. Voordat je op vakantie gaat download je de app en je slaat de hotspots op in je telefoon. Vervolgens kun je op de vakantiebestemming eenvoudig de dichtstbijzijnde gratis hotspots vinden via GPS.

Zeker op reis

Met de app Zeker op reis ga je gezond op reis en heb je altijd de belangrijkste (medische) gegevens bij de hand. De app bevat noodnummers, medicatie- en vaccinatieoverzicht, landeninformatie, een reiswoordenboek en praktische tips voor op reis. Zeker op reis is beschikbaar voor zowel Android als iPhone. Meer informatie kan je vinden op Zekeropreis.nl.

Have fun in the sun

De Nivea Sun Zon wijzer app laat op basis van jouw huidtype en de UV-sterkte op jouw locatie weten hoe lang je in de zon kunt zitten en wanneer je je moet insmeren. Deze app werkt nu alleen nog in Nederland.

Camper waterpas zetten

De iWoMoSet app helpt je bij het waterpas zetten van je camper. Simpel en handig! Deze app is tegen betaling verkrijgbaar in de App Store.

CamperContact app

Wil je snel een camperplaats vinden? Dan kun je de gratis CamperContact app van de Nederlandse Kampeerauto Club raadplegen. Deze app bevat 14.000 camperlocaties en campervriendelijke campings in 38 landen. De informatie is ook zonder internetverbinding te raadplegen, dus handig voor onderweg.

ACSI Eurocampings app

Met de ACSI Eurocampings app voor iPhone en Android verander je je smartphone in een campinggids. Je vindt snel een eenvoudig een camping in de buurt door middel van GPS. De app biedt ook informatie over de prijs, de faciliteiten en je kunt beoordelingen van andere kampeerders lezen. Aan de hand van diverse criteria kun je een camping kiezen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Gratis te downloaden in de Google Play voor Android of de App Store. Gebruik wel de Wifi finder van te voren, want deze app werkt nog niet zonder internetverbinding.