ACSI FreeLife

Menu

Groen kamperen is de trend

Waar milieuvriendelijk voorheen voorbehouden was aan “geitenwollensokken types”, is ‘groen leven’ tegenwoordig aan de orde van de dag. Ook in de kampeerwereld wordt rekening houden met het klimaat steeds belangrijker. Zo start bijvoorbeeld kampeerfabrikant Truma het nieuwe jaar groen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

“We kiezen bij alle bedrijfsactiviteiten voor duurzaamheid”, verduidelijkt Christian von Sassen, directeur van Truma. “Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ontwikkeling en productie van onze apparaten.” Truma maakt allerlei producten voor zowel caravans als campers. Het bedrijf biedt onder andere verwarming en airconditioning systemen, boilers en systemen voor elektriciteit en gas.

Kamperen en duurzaamheid

Duurzaamheid en kamperen gaan hand in hand. Uit empirisch onderzoek blijkt dat kamperen de meest milieuvriendelijke vorm van reizen is, schreven we al eerder. Ook bij eerdere, theoretische onderzoeken rond hetzelfde thema (in 2007 en 2012) werd al vastgesteld dat het energieverbruik bij een hotelovernachting vele malen hoger is dan op de camping of standplaats.

En ook zijn er steeds meer voorbeelden van fabrikanten die hun kampeermiddel zo duurzaam mogelijk proberen te houden. Voorbeeld hiervan is Triaca, de duurzame camper van Roller Team.

Nog maar het begin

Ook Truma is dus meer en meer bezig met klimaatvriendelijk kamperen. Doelstelling van de fabrikant is om het verbruik van stroom, gas en brandstof in de onderneming te verlagen en de CO2-uitstoot en de hoeveelheid afval, gevaarlijke stoffen en afvalwater te verminderen. Dat lijkt vorig jaar al goed te zijn begonnen: het bedrijf heeft de certificeringen voor een professioneel milieu- en energiemanagement volgens de internationaal vastgestelde normen.

En dat is nog maar het begin, aldus de firma. “Wij willen onze CO2-uitstoot in de komende vijf jaar met 20 procent verminderen”, aldus von Sassen. “Als innovatieve onderdelenfabrikant willen we ook op het vlak van milieubescherming en energie-efficiëntie normen bepalen. Dat is voor Truma een belangrijk ondernemingsdoel en een vast onderdeel van onze bedrijfscultuur”, benadrukt zaakvoerder Frank Oster.

Praat mee

Praat mee: Groen kamperen is de trend

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation