ACSI FreeLife

Menu

Tips voor grillen op de camping

ACSI zont 1Het is het typische campingtafereel: heerlijk buiten eten én buiten koken. Dat kan natuurlijk op een gaspitje of skottelbraai, maar net zo sfeervol is het barbecueën voor de tent of caravan. Wat lekkere stukjes vlees uitzoeken bij de lokale slager of supermarkt, een zomerse salade erbij, de tafel gezellig aankleden en wat warme avondzon en je bent klaar voor een heerlijke barbecueavond. Zo bereid je de lekkerste gerechten op de barbecue:

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
grillen op de camping

Maar allereerst; wat maakt barbecueën zo bijzonder, naast dat het gewoon gezellig tafelen is? Het speciale barbecuesmaakje natuurlijk! Dat typische smaakje krijg je doordat het vet of vocht van het vlees valt op een hete ondergrond (bijvoorbeeld de kolen of een elektrisch element van de elektrische barbecue). De rookgeur die daarvan afkomt trekt vervolgens in het vlees en de groente.

Het lekkerste vlees

Wie echt een lekker stukje vlees op de barbecue wil bereiden, kan het beste de volgende tips in zijn achterhoofd houden:

  1. Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is voordat je het op de barbecue legt.
  2. De barbecue moet een temperatuur hebben van zo’n 200 graden.
  3. Bestrijk het vlees van tevoren met olie tegen uitdroging.
  4. Vet het grillrooster van de barbecue ook in.
  5. Gebruik altijd een tang om het vlees te keren op de barbecue. Een vork prikt gaatjes in het vlees, waardoor de smaken verloren gaan.

Natuurlijk is het aan te raden om je vlees van tevoren te marineren, vooral als het gaat om vlees als kipsaté!

Vleesalternatieven

Vaak wordt gedacht dat er alleen vlees op de barbecue kan. Mis! Ook groente en vis zijn zeker lekker van de barbecue. Probeer bijvoorbeeld eens plakken venkel te grillen, of snijd een witlof doormidden en leg deze op de barbecue. Smullen gegarandeerd en je hebt direct een lekker bijgerecht. Wat het ook altijd goed doen zijn zalmpakketjes met kruidenkaas, knoflook en dille.

Win een Campingaz Master Plancha

(Deze actie is verlopen!) Handig grillen en bakken op de camping? Dat kan met de Campingaz Master Plancha! Deze handige barbecue kun je gemakkelijk op tafel zetten en werkt op gas.

Je kunt de Campingaz Master Plancha nu winnen door je favoriete kampeerroute door mediterraan gebied in te sturen. Meer informatie over deze actie vind je op de website.

Praat mee

Praat mee: Tips voor grillen op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht