ACSI FreeLife

Menu

Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2020

De Kampeer & Caravan Industrie (KCI) heeft in goed overleg met Jaarbeurs Utrecht besloten dit jaar geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) te organiseren. Dat betekent dat de grootste kampeerbeurs van Nederland in oktober niet doorgaat.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Brancheorganisatie Kampeer & Caravan Industrie (KCI), met daarin importeurs, fabrikanten en toeleveranciers van de kampeerbranche, is opdrachtgever van de beurs. Die zou dit jaar voor de 56e keer worden gehouden. De coronasituatie heeft het KCI-bestuur doen moeten besluiten de beurs te cancellen. “Dat is natuurlijk een moeilijk besluit en als brancheorganisatie hebben we die beslissing met pijn in ons hart moeten nemen”, stelt KCI-voorzitter Leo Diepemaat.

Geen garantie voor juiste beleving

“Het uitgangspunt van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is altijd geweest dat we met dit landelijk kampeerevent een goede sfeer en beleving willen neerzetten die bij kamperen als lifestyle past. En dat we kampeerders en geïnteresseerden een goede afspiegeling willen bieden van kampeermiddelen, toebehoren en accessoires. Met de kennis van nu is die garantie niet te geven”, aldus Leo.

Populariteit gegroeid

De beslissing komt volgens de KCI extra hard aan omdat de populariteit van kamperen in de afgelopen jaren explosief is gegroeid en omdat kamperen als vakantievorm juist door de coronacrisis een extra boost heeft gekregen, nu bijvoorbeeld hotel- en vliegvakanties zo onder druk staan. “Daarom is het extra zuur dat we als bestuur de beslissing hebben moeten nemen om het grootste kampeerevent van Nederland niet te laten plaatsvinden”, vervolgt Leo.

“Daarbij komt dat het organiseren van zo’n grootscheeps landelijk kampeerevent een lange voorbereidingstijd nodig heeft. De beslissing van wel of niet doorgaan hebben we daardoor helaas niet langer kunnen uitstellen. En dat doet pijn”, stelt Leo nogmaals. “Zeker als je weet dat de 2019-editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs een recordaantal van bijna 50.000 bezoekers trok.”

Alternatief Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2020

Toch zit de kampeerbranche niet stil. Leo: “Als alternatief focussen we nu samen met de Jaarbeurs en exposanten op een alternatieve campagne in de nazomer van 2020. Want kamperen is populairder dan ooit en dat blijven we met de hele branche actief uitdragen. En natuurlijk maken we volgend jaar een grote come-back met de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2021!”

Praat mee

Praat mee: Geen Kampeer & Caravan Jaarbeurs in 2020

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht