ACSI FreeLife

Menu

Gebruik jij wifi op de camping?

Smartphones, laptops en tablets; ze zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel kampeerders. Daarom gaan ze altijd mee, ook op kampeerreis. En online zijn is voor velen een vanzelfsprekendheid.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
52
52
ReactiesPraat mee
DSC4822

Internetten in het buitenland kan echter een prijzige aangelegenheid zijn. Ondanks dat de Consumentenbond haar best doet om roaming (het in rekening brengen van extra kosten door telefoon- en internetgebruik op een buitenlands netwerk) af te schaffen lijkt het nog wel even te duren voor we in heel Europa online zijn zonder dat dit hopeloos in de papieren loopt.

Wifi

Natuurlijk is er deels een oplossing voor wie bereikbaar wil blijven: wifi. Vrijwel iedere campinghouder biedt wifi aan (een draadloze internetverbinding). Smartphones, tablets en vrijwel alle laptops kunnen een draadloze internetverbinding tot stand brengen. Soms is die verbinding goed, en soms, als je staplek ver van de bron vandaan is, niet. En bij  de ene camping is wifi gratis beschikbaar, terwijl er door andere campinghouders een bedrag voor in rekening wordt gebracht.

Wij zijn benieuwd: gebruik jij wifi op de camping? Vul onze poll in en laat het ons weten.

Op de poll kun je niet meer reageren, maar meepraten over het onderwerp natuurlijk wel!

Praat mee

 1. J

  kampeerwifi.nl lost alle wifi problemen op de camping voor je op!

  Reageer
  0
  0
 2. G

  Egbert Boertien,

  Graag zou ik willen weten welke Power WIFI het beste is heb geen ervaring hiermee.

  Gr Georg

  Reageer
  0
  0
 3. h
  hvwilligenburg

  ik wil ook graag wifi hebben op de camping maar het moet betaalbaar blijven en liever gratis.in frankrijk vorig jaar op onze camping gratis wifi en perfect het kan dus wel.

  Reageer
  0
  0
 4. JE
  Jaap Eilander

  Als wij campings gaan zoeken ,kijken we eerst of er Wifi aanwezig is, zo niet dan gaan we verder zoeken .Of het nu gratis is of tegen betaling maakt niet zoveel uit , als het maar niet te gek is.

  Reageer
  0
  0
 5. F
  FransHuijsing

  Koop een mobile router (formaat GSM) bij de ANWB en koop een lokale simkaart speciaal voor dataverkeer b.v. In Frankrijk van Orange van 3Gb voor 25 euro en je hebt zeker 4 weken verbinding voor maximaal 10 gebruikers tegelijk!

  Reageer
  0
  0
 6. R

  elke camping behoort in principe gratis wifi aan te bieden.
  Verhoog het dagtarief met € 0,10 per persoon en iedereen is blij.
  Als ik naar een camping wil gaan en die biedt geen gratis Wifi aan, dan ga ik naar een andere camping.
  Als iedereen dit zou doen, dan heeft iedere camping vanaf volgend jaar gratis WIFI en als ze dat niet aanbieden, krijgen ze geen klanten meer.

  Reageer
  0
  0
 7. J

  NIEUW: internet op alle campings in Europa. zie http://www.kampeerwifi.nl

  Reageer
  0
  0
 8. PV
  Piet Verbeek

  Wij waren in de tweede helft van mei en de maand juni op 4 campings in Frankrijk.
  Camping 1: WiFi was aanwezig maar slechte verbinding. Toegang alleen met dure toegangscode. Niet gedaan.
  Camping 2: WiFi was aanwezig met uitstekende verbinding. € 21 voor tien dagen een toegangscode gekocht. Duur, maar het was het waard. Had ook gratis verbinding in bar kunnen gebruiken. Daar was weinig privacy.
  Camping 3: Wifi was aanwezig met redelijke verbinding. Gratis in de bar zonder verplichting een consumptie te gebruiken. Helaas waren de openingstijden vanwege het voorseizoen erg onvoorspelbaar.
  Camping 4: Wifi was aanwezig met goede verbinding. Gratis in de bar zonder verplichting een consumptie te gebruiken. Bar was beperkt geopend.

  Wij vinden dat WiFi niet meer is weg te denken. Campingeigenaren doen daar nog te weinig aan. Beter zorgen voor goede WiFi punten waarbij voor een kleine vergoeding een toegangscode wordt verstrekt. Nu is het slecht geregeld met veel te hoge kosten. Soms heb je een code gekocht en blijkt het signaal zeer zwak. dat is slechte service.

  Reageer
  0
  0
 9. G
  G.Doornbos

  Erg verschillend welke camping je verblijft. Bij de 1 wel wifi gratis en bij de andere betaal je weer een bedrag. Campings zo verschillend. Meestal een wifipunt op de camping en in de camper geen ontvangst. Zelfs op grote campings in spanje.
  Hoop volgende jaren dat het beter is. Alleen even alle email.s bekijken en versturen.
  Moet ook nog vaak even naar een mac.donalds zoeken wifi gratis. Dat is toch niet meer van deze tijd.

  Reageer
  0
  0
 10. c

  Als er op een camping geen WIFI aangeboden wordt is de camping voor ons ongeschikt.

  Reageer
  0
  0
 11. WB
  Wietse Bosma

  Ik vind dat Wifi er tegenwoordig ‘gewoon’ bij hoort. Wat mij betreft niet in een afzonderlijk bedrag maar gewoon in het overnachtingstarief. Sommige campings brengen absurde bedragen in rekening voor niet altijd even optimale netwerken. Doorgaans is er absoluut geen sprake van beveiligde verbindingen. Dat moet volgens mij beter kunnen, zeker in Nederland.

  Gebruik Wifi hoofdzakelijk voor het lezen van de krant en Whatsappen met het thuisfront. Af en toe bij een wat langer verblijf in het buitenland voor Skype. Doe absoluut geen bankzaken e.d. via dit soort netwerken.

  Reageer
  0
  0
 12. as
  arjen snoek

  Als er op een camping geen WIFI aangeboden wordt is de camping voor ons ongeschikt.

  Reageer
  0
  1
 13. mm
  martien metselaar

  op de camping wil ik rust hebben en mijn mail in de caravan rustig kan bekijken

  Reageer
  0
  0
 14. ES
  Eef van der Sluis

  Ik ben niet verslaafd aan internet, maar als het gratis is of een luttel bedrag kost dan komt dat soms best van pas.
  De laatste camping waar wij vorige maand stonden rekende € 15.- per dag! Dan haak ik dus af.

  Reageer
  0
  0
 15. J

  1e camping aan de Loire bij Decize eerste dagen nog gratis na 1 juni betalen. Via een website inloggen en met credit card betalen 4 euro per 2 uur , verder tot 20 euro per week. ( veiligheid bij betalen ? )Ondersteuning door extra punten op camping, bereik met gratis WiFi was sneller.
  2e camping nabij Cahors (80% bereik) door ondersteuning. Bij beheerder afrekenen en inloggen via ned. Talige website. Bereik goed. Nadeel maar aansluiting voor twee apparaten.
  Je wilt graag je WiFi voor contact met het thuisfront en het downloaden van je krant (besparing per week als de krant ongeveer 3 euro kost ongeveer 18 euro)
  Wegen de kosten van investering door de campingbeheerder op tegen de kosten die je als campingaanbod moet betalen.
  Wat mij betreft was een WiFi point bij de kantine voldoende en zouden de kosten ook niet zo groot hoeven te zijn tenzij het WiFi punt de grote aantal gebruikers niet aan kan

  Reageer
  0
  0
 16. FD
  Fred van Dongen

  Vind ik onzin. Heerlijk om ’s avonds, of bij wat minder god weer, je verhaal te doen met de thuisblijvers. Helemaal als je lang en alleen onderweg bent.

  Reageer
  0
  0
 17. FD
  Fred van Dongen

  Ik zwerf nu ca. 5 weken door Frankrijk en mijn ervaringen met WIFI op de campings waar ik ben geweest zijn heel wisselend. Ik gebruik het hoofdzakelijk om contact met het thuisfront te houden dmv email en Whatsappen. Sommige campings hebben een goed bereik over de gehele camping, soms met een snelle verbinding en soms met slechte resultaten vanwege de drukte oid.
  Waarbij het dan ’s morgens vroeg beter lukt.
  Bij andere campings moet je bij een centraal punt kruipen, in de TV ruimte of buiten op het terrasje, om goed bereik te hebben. Soms is het gratis (zit bij de kampeerprijs?) of ergens anders betaalde ik 1.50 euro/dag. Maar de kwaliteit van de verbinding wordt niet bepaald door betalen of niet.
  Vreemd vind ik dat je soms alleen kan emailen terwijl Whatsapp niet lukt.

  Reageer
  0
  0
 18. PM
  Paul en Marianne

  Wij vinden het de normaalste zaak dat er wifi is in deze tijd.
  wat ons wel op valt de campings die gratis wifi hebben is de verbinding over het algemeen het beste ( dan tegen betaling)

  Reageer
  0
  0
 19. JK
  Jos Kempers

  Vind de vragen stelling niet eenvoudig. Als het tegen geringe kosten kan wel, maar zoals bij de Roompot campings voor 24,75 per week vindt ik echt niet kunnen. En dan ook nog zeer, zeer beperkt ontvangst. Terwijl je naar het restaurant op de camping gaat er weer gratis wifi is. Bij de meeste boeren campings is het gratis.

  Reageer
  0
  0
 20. MN
  Mary Weijers Naafs

  Wij hebben een aantal dagen op ACSI camping Village Indije en ACSI autokamp Selce in Kroatie gestaan. WiFi was op beide campings gratis en er konden meerdere apparaten b.v. tablet, smartphone, laptop en computer tegelijk gebruikt worden. Ontvangst ongeacht tijdstip prima.

  Reageer
  0
  0
 21. GW
  Gerhard Wielens

  Ik denk dat de campings die geen goede Wifi gaan leveren zich uit de markt prijzen.Zelf gebruik ik wifi om de digitale krant binnen te halen en ik zie tijdens het overwinteren in Spanje dat velen hier gebruik van maken.Soms moet je in de buurt van het hoofd gebouw zijn voor een goede ontvangst maar dat vind ik geen probleem.Ik heb nog steeds goed gratis wifi kunnen vinden samen met ACSI tarief.

  Reageer
  0
  0
 22. GL
  Guill Loenders

  Waarom wordt er niet meer aandacht besteed aan MOBILE WIFI, een plaatselijk sim kaart er in en klaar. Je smartphone je tablet en je laptop verbonden, tot wel 8 toestellen tegelijk.

  Reageer
  0
  0
 23. HB
  Habs Broekhuijsen

  Ik heb ingevuld op de vraag : alleen als het gratis is .
  Soms kan je b.v. voor 2 uur internet aansluiting kopen .
  Als het een redelijk bedrag is , dan doe ik dat .
  Soms kan je echter alleen per dag kopen en dat is mij te duur .
  Ik gebruik internet alleen om mijn e mail te bekijken en event . te beantwoorden .
  Een betaling vragen per van b.v. EUR. 0,50 per dag lijkt mij vrij redelijk , want je bent op vakantie en dan ga je toch niet de hele dag internetten .

  Reageer
  0
  0
 24. nj
  niessen jacob

  Alle reacties die tot nog toe geplaatst zijn gaat over het al dan niet gebruik van het internet op vakantie, dus op in dit geval, campings.
  Wat een problemen om iets wat je op vakantie eigenlijk helemaal niet nodig hebt.
  Het schijnt dat als je geen telefoon of laptop in de hand hebt, dat je niet meer meetelt. Waarom ga je eigenlijk op vakantie, voor de rust of eens helemaal wat anders zonder de rompslomp van thuis en eens niet het altijd slechte nieuws te moeten zien of horen.
  Mensen laat die dingen eens thuis en geniet van je vakantie en zit niet de hele dag te “vegen”. Kun je dat niet, blijf dan lekker thuis, kost niets extra’s en als je toch de hele dag aan ” vegen” bent, hoef je niet met vakantie want je ziet toch niets van de omgeving. Is noch goedkoper ook !

  Reageer
  0
  0
 25. W

  Dat vind ik dus ook.

  Reageer
  0
  0
 26. GT
  Gerard Teuwissen

  Nederlandse 5 sterren camping in Garderen vraagt de hoofdprijs voor WiFi en dan is het bereik en de beschikbaarheid ervan ook nog beroerd. Wifi zou gratis moeten zijn!

  Reageer
  0
  0
 27. GC
  Gerold Ceelen

  Het gratis WIFI op campings valt bijna altijd tegen, het is heel traag of het werkt helemaal niet. Ik wil best betalen maar niet meer dat ong. €2,- per dag je moet dan wel zeker zijn van een goede verbinding.

  Reageer
  0
  0
 28. FM
  Frans Meis

  Een goede wifi verbinding, al dan niet gratis, behoort tot standaard voorzieningen zoals douche etc.
  Veel campings zeggen gratis, maar dan is t of belabberd of alleen bij de receptie. Niet meer van deze tijd.

  Reageer
  0
  0
 29. K

  Ik lees in de reacties diverse oplossingen. Ik heb geen idee wat het allemaal betekent. Wellicht is het mijn domheid cq onwetendheid. Kan Acsi in zijn blad niet een keer alle mogelijkheden op een rij zetten en er uitleg overgeven. Overigens ook een taak voor de ANWB. Je zult velen er een plezier mee doen.

  Reageer
  0
  0
 30. MN
  Mary Weijers Naafs

  Wij staan een aantal dagen op ACSI camping Village Indije in Kroatië.
  WiFi is hier op de gehele camping gratis daarnaast kun je meerdere apparaten tegelijk gebruiken. (Laptop, tablet en iPhone. Ontvangt is probleemloos.

  Reageer
  0
  0
 31. vj
  vanbeselaere jacques

  slechte ervaring met wifi in het buitenland,werkt te traag of helemaal niet.Soms moet je de hele handel meenemen tot bij de receptie en dan nog …..Sinds kort een tablet gekocht waar je een sim kaart in kunt steken,een kaartje kopen naar keuze bij de plaatselijke phone store en vooruit er mee.Geen verrassende rekeningen meer achteraf.Je toestel werkt overal (via 3G /4G) tot u kaart opgebruikt is.Wat kan het leven toch simpel zijn.

  Reageer
  0
  0
 32. K

  De hele maand mei in Spanje met camper rondgetoerd.
  het Wifi gebeuren op alle campings was hopeloos.
  Of het nu gratis was of tegen betaling haalde niets uit.
  vaak geen verbinding en als die er wel kwam supertraag

  Reageer
  0
  0
 33. H
  Hulsmeijer

  De wifi verbindingen zijn in het algemeen slecht vaak onderbrekingenj of helemaal geen verbinding.
  Erzijn wel oplossingen maar welke voldoet???????

  Reageer
  0
  0
 34. KS
  Kees Stormink

  Er zijn voor mij twee zaken die mij opvallen. Het wifi signaal is op Veel campings ronduit zwak. Daarnaast is wifi op veel campings erg duur zeker in Italië . Het is onbegrijpelijk want de investering is gering en de goodwill naar de klanten groot. Ik ben het met velen eens dat wifi langzamerhand een onderdeel dient te zijn van de standaardprijs.

  Reageer
  0
  0
 35. BK
  Bert Kamps.

  Met een KPN abonnement altijd een hotspot binnen bereik

  Reageer
  0
  0
 36. KV
  Klaas de Vries

  We staan op camping Valldaro in Platja d’ Aro Costa Brava Spanje. Een behoorlijke grote camping.
  Over de gehele camping probleemloos Wifi-signaal en nog helemaal gratis ook. Dit is nou nog eens service en bovendien is deze camping ook nog eens op ACSI-basis.

  Reageer
  0
  0
 37. V
  Vollebregt

  Wim van Gijzen spreekt mijn mening uit. Op een huidige camping zijn de noodzakelijke voorzieningen als afwassen, douchen etc toch ook in prijs inbegrepen? Waarom dan geen internet. Niemand moet er gebruik van maken, je hoeft ook niet te douchen. Campings met standaard (is gratis) internet hebben ook mijn voorkeur

  Reageer
  0
  0
 38. al
  anke ligtvoet

  Er is al heel veel informatie bekend over het gebruik van Wifi. Als hooggevoelig mens heb ik het signaal op mijn router uit geschakeld en ik gebruik mijn laptop met een draad. Nergens last van. Als ik dat niet doe, word ik er ziek van en waarom zou ik?

  Het is slechts een kwestie van tijd, dat het toe gegeven moet worden dat het veel
  ziektes veroorzaakt, die nu nog verklaard worden met ” psychisch”.

  Reageer
  0
  0
 39. HD
  Henny van Doorn

  Het WiFi signaal op de meeste campings is ronduit slecht en regelmatig veel te duur!
  Ik wil gewoon de mogelijkheid hebben om probleemloos online te gaan, als ik dat wil.
  Nu koop ik vaak een locale 4G sim card. Buiten Nederland vaak veel goedkoper , probleemloos registreren en activeren en met meer Gigabites! Nederland loopt hier echt hopeloos achter!
  Misschien is het een idee voor Acsi, de Consumentenbond,ANWB en/of NKC om auctions Mobiel Internet te organiseren voor de meest populaire Europese landen.
  Ik zou in ieder geval voor zijn!

  Reageer
  0
  0
 40. wl
  wim vdr linde

  Alleen als het gratis is anders ga ik naar mcdonalds etc.

  Reageer
  0
  0
 41. J

  Let wel ons M/V verblijf loopt van april tot en met october!

  Starbucks of mac Donald? Ja maar dan een krant of zo, voor belangrijke zaken een beschermde WIFI.

  Reageer
  0
  0
 42. AW
  A de Wijze

  We hebben aangevinkt dat we alleen gratis WiFi gebruiken.
  Maar dat is niet helemaal waar.
  Afgelopen winter hebben we € 10.00 betaald voor een week.
  Maar we hebben ook mee gemaakt dat we €5.00 per dag moesten betalen en daar trappen we niet in.
  We hebben ook een zeiljacht en we hebben noch nooit voor WiFi hoeven te betalen
  Zowel in Belgie en Frankrijk.

  Reageer
  0
  0
 43. J
  J.Derichs

  Ik heb een abonnement voor internet/bellen,
  ik ga niet kijken of een camping wel of geen WiFi heeft!
  Ik ben op vakantie en als ik moet bellen of even op internet wil doe ik dat WiFi of geen WiFi.

  Geniet van het leven met of zonder WiFi!

  Gr. J.Derichs

  Reageer
  0
  0
 44. EB
  Egbert Boertien

  Ik heb een Power WiFi met router, waardoor ik het zwakke(re) signaal van bijv. de gratis WiFi bij een bar/restaurant van een camping kan opvangen en versterken. Daardoor kan ik al mijn WiFi-apparaten op een eigen gesloten netwerkje in en om mijn caravan gebruiken.

  Overigens ben ik van mening dat WiFi gratis zou moeten zijn, of in elk geval niet apart betaald. Als je op een camping een comfortplaats hebt, waar je zelfs kabel-tv kunt krijgen, dan zou WiFi zonder meer gratis moeten zijn!

  Reageer
  0
  0
 45. HG
  Hans Gaasenbeek

  ik zit op de camping Tenuta Primero in italie een ACSI camping er is we Wifi aansluiting maar dat zijn vaste punten door middel van een extender TP-Link
  heb ik bij de caravan perfecte verbinding

  Reageer
  0
  0
 46. JG
  J vd Giessen

  WiFi moet ten alle tijden gratis zijn ik zie het als een bepaalde service van de camping.
  Ik selecteer altijd een camping met gratis WiFi

  Reageer
  0
  0
 47. A
  A.v.Oerle

  Wij staan in Kroatie op camping Mareda er is overal gratis Wifi, zelfs langs het strand.

  Reageer
  0
  0
 48. JG
  Jacques Groeneweg

  WIFI is tegenwoordig haast onmisbaar. Om niet afhankelijk te zijn van de wifi op de camping (vaak traag of onbruikbaar) heb ik een wifirouter aangeschaft die werkt met een SIM-kaart. Je koopt in het vakantieland een SIM-kaart van bijv. 2GB voor 15 of 20 euro en je kunt overal met al je apparaten internetten. Ideaal!

  Reageer
  0
  0
 49. Wb

  Ik neem mijn tablet mee naar een Starbucks of mac Donald.☺ kost niks!

  Reageer
  0
  0
 50. BP
  Bron de Poorter

  Ik vind het een gemis dat de wifitarrieven niet in de acsi gids vermeld worden
  Want als het 5,– euro per uur is, is dit voor mij een reden deze camping niet te bezoeken

  Reageer
  0
  0
 51. WG
  Wim van Gijzen

  Ik selecteer de campings waar gratis wifi is,anders gaat ik daar niet naar toe.Er zijn campings genoeg met gratis wifi.Vooral grotere campings maken misbruik van de gezinnen die aan de schoolvakanties gebonden zijn.

  Reageer
  0
  0
 52. JB
  Jan Van Beneden

  WIFI op de camping liefst op een beperkte plek en NIET over alle campingplaatsen. Een op vier moet nu al slaappillen pakken en niemand weet waarom – of wil weten waarom. Reden is de voortschrijdende zenuwachtigheid door WIFI en andere hoogfrequente communicatie.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Gebruik jij wifi op de camping?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht