ACSI FreeLife

Menu

Nu in ACSI FreeLife: Ga toch fietsen!

Een kampeervakantie zonder fiets? Dat is niet voor te stellen. Daarom pakken we in ACSI FreeLife 3-2017 groot uit met een special over fietsen en kamperen. De fietspret is niet alleen voorbehouden aan het magazine. Ook online pakken we de komende weken flink uit met de campagne ACSI fietst!

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Ga toch fietsen! Dat is de boodschap van de special in ACSI FreeLife 3-2017. We verklappen je hier alvast wat je allemaal kunt verwachten. We gaan in op het vervoer van je fietsen. Welke invloed heeft de plaatsing van je fietsen achter, voor of in de caravan? En welke multifunctionele fietsendragers zijn er die je zowel op je caravandissel als achter op je auto kunt bevestigen? We hebben er drie voor je gevonden. Ook beschrijven we hoe je jouw tweewielers achter op je camper kunt vervoeren.

Fietsend vogelen

Hans Peeters, fervent kampeerder en hoofdredacteur van het tijdschrift Vogels, schreef voor ons een artikel over fietsen in de Camargue. Wie Camargue zegt, denkt aan wilde paarden en stieren, maar de uitgestrekte moerassen en rijstvelden zijn vooral het leefgebied van duizenden vogels. En al fietsend zie je ze misschien wel het beste, zo schrijft hij.

E-bike-wijzer

Ben je op zoek naar een e-bike maar weet je niet zo goed welke fietsen er op de markt zijn? Wij helpen je met de e-bike-wijzer. Een overzicht van de verschillende soorten elektrische fietsen én een uitleg van de werking van de aandrijving.

Fietsen tussen twee zeeën

Journalisten David Scherpenhuizen en Nathalie van Koot zijn verslingerd aan Frankrijk. Ze gingen voor ACSI FreeLife op pad en verkenden de fietsroutes langs het Canal des Deux Mers. Je vindt maar liefst achthonderd kilometer aan fietsroutes langs dit kanaal dat de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee met elkaar verbindt.

Laad je e-bike zonder stroom

Als de accuspanning afzwakt, is het gedaan met de aandrijving van je e-bike. Je moet de accu dus regelmatig opladen. Maar hoe doe je dat als je met de camper kampeert op plaatsen zonder stroom. We geven in ACSI FreeLife 3-2017 het antwoord.

De groene wegen van Girona

Lance Armstrong wist, in Girona kun je het hele jaar door fietsen. Daarom had hij in de stad een huis om zich voor te bereiden op de Tour de France. Veel wielerprofs volgden zijn voorbeeld. Redacteuren Rosanne Vriend en Katinka Schippers traden in de bandensporen van de professionals en kamden de fietspaden in de regio uit.

En verder

En verder bespreken we nog fietsmogelijkheden in Oostenrijk, schrijven we over de fietsreizen van ACSI Kampeerreizen, heeft redacteur Sander Cox fietsgadgets voor je verzameld en beschrijft Katinka haar fietsroute door het Hart van Brabant. Het nieuwe magazine ligt 4 april op de mat bij abonnees. Vanaf 6 april in de boekhandel, maar als je het nu bestelt, ligt het ook bij jou op 4 april op de mat.

bestel magazine

We publiceren de komende tijd nog veel meer fietsverhalen via onze Facebook- en Twitterpagina en onze website. Maar ook op de andere ACSI-websites kom je ze tegen. Je herkent de verhalen aan het speciale ACSI fietst!-logo.

Praat mee

Praat mee: Nu in ACSI FreeLife: Ga toch fietsen!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation