ACSI FreeLife

Menu

Franse stranden in Amsterdam

De Franse stranden blijven voor veel Nederlandse vakantiegangers een belangrijke reden om ieder jaar weer naar Frankrijk af te reizen. Om alvast in de stemming te komen kun je nu in Amsterdam de foto-expositie ‘Imagine France by the sea’  bezoeken.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer
lavandou_foto Maia Flore

Zilte beelden van Franse stranden

Vijftig foto’s, vier films en meer dan twintig videoclips laten je ‘meereizen met de zon’. Van de kusten van Corsica tot in het noorden van Frankrijk. Fotografe Maia Flore zet de Franse stranden met veel humor en fantasie op een andere manier in het zonnetje. In deze expositie is veel aandacht voor de landschappelijke en culturele rijkdom van de Franse kustlijn. De zilte beelden geven je zin om vandaag nog je koffer te pakken en af te reizen.

26 Franse kustplaatsen

In totaal zijn 26 Franse kustplaatsen betrokken bij dit artistieke promotieproject met Maia Flore. Christian Mantei, algemeen directeur van Atout France, roemt de kwaliteiten van de fotografe met begrippen als ‘esthetisch en hedendaags’.

Gratis toegang

Het artistieke fotoproject is tot 3 juni 2019 te bekijken in eetcafé en cultureel broeinest Bombarie in Amsterdam. De toegang is gratis. Klik hier voor een voorproefje van de expositie over de Franse stranden. Daarnaast vind je hierboven in de fotostream alvast een aantal expositiefoto’s.

Argelès-sur-Mer, Le Touquet Paris PlageBormes-les-Mimosas. Wat is jouw favoriete Franse strand? Laat het ons weten in een reactie.

Praat mee

Praat mee: Franse stranden in Amsterdam

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht