ACSI FreeLife

Menu

Exclusief kijkje in de Fendt Tendenza 515 SG

TestTour KarinthiëOnze levensgenieters hebben het weer voor elkaar hoor. Met een hapje en een drankje zitten ze bij hun caravan, op een plekje met uitzicht op de Millstätter See. Hier op Camping Brunner am See is vakantie pas echt genieten. Aangename temperaturen, het meer om de hoek en een uitzicht om van te dromen. In hoeverre past de gloednieuwe Fendt Tendenza 515 SG van Rob en Joke in dat perfecte plaatje?

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Fendt Tendenza

Joke heeft zin om de Fendt te laten zien. Ze stapt dan ook met een brede glimlach de caravan binnen. Wat gelijk opvalt is het fraaie lichtplan. Dat is allemaal in te stellen op een touchscreen, wat ze even demonstreert. Aangekomen in de keuken benoemt ze het eerste minpuntje. Want bij het optillen van de glazen plaat boven de wasbak, wordt ook één gaspitje zichtbaar. ”Als je de vaat wast, dan kan deze gaspit onder water komen te staan.”

Veel opbergruimte en heerlijke bedden

De rest van de keuken mag er echter wezen. We zien het hor en de verduistering voor het raam, beide erg handig. En in de grote lades onder het keukenblad kun je echt een heleboel bestek en keukengerei kwijt. Ook in de kastjes boven het zitgedeelte is er veel ruimte om dingen op te bergen. Van het extra plankje in de keuken maken Rob en Joke goed gebruik: ”Heel erg fijn is dit stukje waar je een koffiezetapparaat en waterkoker kwijt kunt”, aldus Joke. Leuk detail: voor wat extra gemak kun je de koelkast aan twee kanten openen en sluiten.

Ze vervolgt de rondleiding in het slaapgedeelte. Daar zien we twee losse bedden, eentje iets groter dan de ander. Niet gezellig genoeg? Met een uitschuifbaar plankensysteem voeg je de bedden snel samen. Joke legt uit: ”We hebben er aparte kussens bij waarmee je het kunt opvullen. Dan heb je een megabed.” Wat is haar eindoordeel over het interieur van de Fendt Tendenza? ”Al met al een fijne caravan met heel veel ruimte waar je heerlijk mee op vakantie kan.”

Extra privacy en allerlei gemakken

Dan is Rob aan de beurt om de buitenkant van de Fendt te bespreken. Allereerst looft hij het design van de ramen. ”Bijzonder, het is one way vision. Oftewel: je kunt er moeilijker doorheen kijken van buiten en makkelijker van binnen.” Die extra privacy kunnen de levensgenieters wel waarderen. Maar dat is niet het enige gemak van deze caravan. Zo zijn de uitdraaipootjes extra zichtbaar gemaakt, zodat zoeken tot het verleden behoort.

Dan opent hij de klep bij de disselbak. Die kan helemaal open door het gebruik van een liftconstructie in plaats van scharnieren. ”De bereikbaarheid is daardoor maximaal,” vertelt Rob ons. Toch blijft hij ook kritisch in zijn oordeel. Want hoewel de ramen fraai zijn en de eerder genoemde extra privacy bieden, blijven ze niet altijd even goed open staan. ”Vaak blijven ze wel hangen, maar soms niet. Dat is jammer.” Toch mag dat de pret niet drukken, want Robs rapport van de Fendt Tendenza 515 SG liegt er niet om: ”Subliem gemaakt, goede kwaliteit, Duitse degelijkheid en nog mooi. Wat wil je nog meer?”

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de levensgenieters in ACSI FreeLife magazine 2-2021. Tot en met mei kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Exclusief kijkje in de Fendt Tendenza 515 SG

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht