ACSI FreeLife

Menu

Even voorstellen aan de camper van de toekomst

Vraag jij je wel eens af hoe de nieuwe campers er over een jaar of tien uitzien? Je bent niet de enige. De Duitse ontwerpstudio Vemano Design ontwierp een een futuristisch model. ACSI FreeLife stelt je voor aan de camper van de toekomst.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Camper van de toekomst_Vangervision
Caravan van de toekomst_Airtopvision

In zekere zin is de toekomst al begonnen. Je merkt dat bijvoorbeeld aan de maatschappelijke discussie over een rijverbod voor diesels in binnensteden, maar ook aan meer creatieve ontwikkelingen. Tot de laatste categorie behoren nieuwe ontwerpen, zoals voor caravans en campers.

Camper van de toekomst op de beurs

Vemano Design onderscheidt zich met dit laatste. Deze studio uit Freiberg in de Duitse deelstaat Saksen ontwierp eerder al interieurs en exterieurs voor toonaangevende camper- en caravanproducenten. Recentelijk heeft het team van de twee directeuren Christian Ludwig en Ronny Otto een 7,17 meter lange, 2,23 meter brede en 2,87 meter hoge integraal ontworpen: de Vangervision.

Vooralsnog  bestaat de camper van de toekomst alleen op de tekentafel, maar het is de ambitie om deze integraal op de Caravan Salon 2019 in Düsseldorf ook fysiek te tonen. Het is nog niet bekend welke fabrikant met hun ontwerp aan de slag gaat.

Bijzondere vondst

Op het eerste gezicht lijkt het ontwerp op dat van een moderne liner. De optische indruk van kwaliteit en topklasse wordt nog versterkt door de ver naar beneden getrokken voorruit en de donker getinte ramen rondom. Volgens het ontwerp worden de wanden van sandwichplaat geplaatst in door de carrosserie gedragen modulaire frames. De ver naar voren geplaatste buitenspiegels lijken op die van een touringcar. De dakrails legt de associatie met een camper. Op het tweede gezicht valt je een bijzondere vondst op.

Caravan van de toekomst

Benieuwd wat voor vondst? In ACSI FreeLife 3-2019 lees je het hele verhaal. Bovendien maak je in dit nieuwe nummer ook kennis met de caravan van de toekomst, de Airtopvision. In de twee afbeelding in de fotostream hierboven zie je ‘m alvast shinen.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Even voorstellen aan de camper van de toekomst

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht