ACSI FreeLife

Menu

De European Innovation Award goes to…

Dethleffs en Knaus Tabbert mogen dit jaar pronken met een European Innovation Award (EIA). De European Innovation Award bestond dit jaar uit vijftien categorieën. De winnaars werden zondag 14 januari bekendgemaakt tijdens de CMT in Stuttgart.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Coco_European Innovation Award

In de categorie exterieur won de Dethleffs Coco (zie foto) de award. De Coco staat vanwege het extreme lage gewicht van 638 kilogram ook wel bekend als de Next Generation Caravan. In de categorie ‘overall concept caravan‘ was de eer weggelegd voor de Knaus Deseo. De Deseo valt op door de achterkant, die kan namelijk helemaal open waardoor je makkelijk je (motor)fiets naar binnen kunt rijden.

Volkswagen California XXL

Ook Volkswagens’ studiemodel California XXL op basis van de nieuwe Volkswagen Crafter (zie foto 2) viel in de prijzen. De camper werd geroemd om zijn innovatieve interieur. Raymond Eckl, voorzitter van de internationale jury en hoofdredacteur van Camping, Cars & Caravans over de European Innovation Award voor de California XXL: “Het interieurdesign van het studiemodel op basis van de Crafter is zowel stijlvol als puristisch. Het doel van de ontwikkelaars was om de ruimte optimaal te benutten en een harmonische indeling te realiseren. Dat is perfect gelukt. Doordachte details als de variabele douche-/toiletunit en het grote bed met verwarming/ventilatie, uitschuifbare werkbladen, vloerverwarming en een panoramadak met lichtstrips maken het interieur helemaal áf. En daarbij zijn vele functies ook nog via een app te bedienen.”

Airbags

Ook Niesmann+Bischoff viel in de prijzen. In de categorie veiligheid ging de award naar de Flair. Deze modellen liners van Niesmann+Bischoff zijn voortaan standaard uitgerust met twee airbags.

De Tesla onder de campers

Dethleffs won nog een award. In een speciale categorie stelden vijftien Europese bloggers hun innovatie top vijf samen. De hoofdprijs ging naar de e.home. Dit studiemodel camper van Dethleffs wordt volledig elektrisch aangedreven. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit studiemodel? Dan kun je je aanmelden op hun website. De tweede plaats bij de bloggers ging naar de Tetrano, een caravan die speciaal is afgestemd op rolstoelgebruikers.

Ben je benieuwd welke innovatieve kampeerconcepten nog meer een European Innovation Award wonnen? Op de website van de EIA vind je alle winnaars.

Jury European Innovation Award

De jury van de European Innovation Award bestaat uit hoofdredacteuren van 17 gerenommeerde Europese kampeertijdschriften, waaronder ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: De European Innovation Award goes to...

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation