ACSI FreeLife

Menu

Eropuit met de kerstvakantie?

Het is weer bijna kerstvakantie. Een populaire tijd om ertussenuit te gaan voor vakantie, zo blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing. Ook dit jaar verwachten 1,8 miljoen Nederlanders met vakantie te gaan.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Hoeveel van deze 1,8 miljoen mensen gaan kamperen, is niet bekend. Toch is winterkamperen de trend: uit een eerdere poll onder onze lezers blijkt dat de meesten gaan kamperen in de winter. Van alle stemmers gaat 57% écht winterkamperen, 16,5% gaat wel kamperen in de winter, maar zoekt de zon op. De overige 26,5% kampeert niet in de winter.

Binnen- of buitenland?

Ongeveer 900.000 Nederlanders brengen de vakantie in eigen land door. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. De andere 900.000 gaan naar het buitenland voor om de kerstvakantie te vieren. Duitsland blijft daarbij populair: bijna dertig procent van de vakanties vindt daar plaats. Ook Oostenrijk, België en Frankrijk blijven gewilde vakantiebestemmingen in de winter.

Toeristen in Nederland

In de kerstvakantie komen er naar verwachting enkele honderdduizenden buitenlandse verblijfstoeristen naar ons land voor een (korte) kerstvakantie. Bijna de helft daarvan komt uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk.

Ga je er zelf met je kampeermiddel op uit tijdens de kerstvakantie, of kies je er dit jaar voor om knus thuis te blijven? Laat het ons weten in de reacties!

Praat mee

Praat mee: Eropuit met de kerstvakantie?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation