ACSI FreeLife

Menu

Ergernissen onderweg

De auto is onder Nederlandse vakantiegangers het meest populaire vervoersmiddel. Voor veel van hen begint het vakantiegevoel zodra ze van huis weg rijden, over de Europese snelwegen richting vakantiebestemming. Helaas zijn er tijdens zo’n reis diverse bronnen van ergernis onderweg, zo blijkt uit onderzoek. Denk maar aan vieze toiletten, files en jengelende kinderen op de achterbank.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Tijdens de autorit naar de vakantiebestemming ergert de Nederlander zich het meest aan een vies toilet onderweg (60%), files (59%) en slechte eetgelegenheden (18%). Dit blijkt uit onderzoek onder 850 reizigers in opdracht van een fabrikant van tissues en hygiëneoplossingen. Lange rijen bij toiletten en kassa’s onderweg (16 en 13%) worden ook als hinderlijk ervaren, net als gedoe in de auto (10%) zoals warmte, discussies over de route en jengelende kinderen op de achterbank.

Ergernissen onderweg: ontbrekend papier

Bijna tweederde van het totaal aantal ondervraagden ergert zich aan de toilethygiëne onderweg bij parkeerplaatsen, wegrestaurants en tankstations. Vooral onhygiënische toiletten, ontbrekend wc-papier en onfris ruikende toiletruimtes zijn voor vakantiegangers een bron van ergernis. Ook vindt men dat de mogelijkheden voor het handen wassen vaak gebrekkig.

Oplossing voor vies toilet

Oplossing voor meer dan de helft van de autorijders: contact vermijden met de toiletbril, eigen wc-papier meenemen en achteraf alsnog zelf de handen reinigen met bijvoorbeeld desinfecterende handgel. Sommigen stellen het toiletbezoek zelfs uit tot zich een schonere gelegenheid voordoet of kiest liever voor de buitenlucht. Liever wildplassen dan gebruik maken van een smerig toilet.

Duitse toilet het best

Onder de verschillende Europese landen blijkt Frankrijk, onder de respondenten de meeste ergernis op te wekken, gevolgd door Spanje en Italië. Duitse, Nederlandse en Deense faciliteiten komen het beste uit de test. De meeste Nederlanders hechten aan een schoonmaakrooster om te kunnen bepalen hoe hygiënisch de toiletten precies zijn.

Waar erger jij je aan onderweg? Wat ben jij zoal tegengekomen? Wij horen het graag. Hieronder kan je een reactie achterlaten.

Praat mee

Praat mee: Ergernissen onderweg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation