ACSI FreeLife

Menu

Eilandhoppen in Europa

De charme van een eiland: een wereld op zich waar bewoners vaak een hechte gemeenschap vormen. Wandelen, fietsen en zwemmen kun je op elk eiland. Wat maakt een bezoek nu echt bijzonder? Maak alvast kennis met 7 van de 14 mooiste eilanden van Europa.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

1. Bornholm – Denemarken

Bornholm is een Deens eiland in de Oostzee. Bornholm is ooit strijdtoneel geweest tussen Denemarken en Zweden. Als gevolg van bombardementen in de Tweede Wereldoorlog schonk Zweden driehonderd houten huizen aan de stenen Nexø en Rønne, die er nog steeds staan. Bijzonderheden zijn: vestingkerken, veel zonuren en kasteelspelen.

2. Åland – Finland

Een bijzondere eilandengroep met meer dan 6500 eilanden tussen Zweden en Finland. Åland heeft een autonome regering, hoort bij Finland, maar er wordt vooral Zweeds gesproken. Bijzonderheden zijn: meer dan 6500 eilanden, veel outdooractiviteiten en een mix van Zweden en Finland.

3. Sylt – Duitsland

Vlak bij de Deense grens ligt het Noord-Friese Waddeneiland. Het eiland, ooit vastgeklonken aan het vasteland, is voortdurend in beweging, net als alle andere Waddeneilanden. Bijzonderheden zijn: mondaine sfeer, waddengebied en de Sylt Shuttle (spoorverbinding die Sylt bereikbaar maakt vanaf het vaste land).

4. Ile–d´Oléron – Frankrijk

Ile–d´Oléron, door haar inwoners vanwege het mooie licht tussen zonsopgang en zonsondergang ook wel ‘La Lumineuse’ genoemd, is het grootste Franse eiland aan de Atlantische kust. Een geschikte bestemming voor een kampeervakantie met het hele gezin. Bijzonderheden:  Oesterkwekers, Fort Boyard, charmante haventjes en dorpjes.

5. Corfu – Griekenland

Het smaragdgroene Corfu ten westen van Griekenland is een heerlijk vakantie-eiland met havenstadjes, restaurants en vele traditionele dorpsfeesten. Het landschap is overweldigend:  zand- en kiezelstranden, schilderachtige dorpjes en beboste bergen. Bijzonderheden zijn: smaragdgroen, Paleis van Sissi en Traditionele dorpsfeesten.

6. Isle of Wight – Groot-Brittannië

Isle of Wight, met zo’n 140.000 inwoners, ligt nog geen kilometer van het vasteland in Zuid-Engeland. Het is een bijzonder eiland vanwege de vele voetafdrukken van dinosaurussen die er gevonden zijn. Liefhebbers van dinosaurussen en fossielen kunnen hun hart ophalen bijvoorbeeld in het museum Dinosaur Isle en Brook Beach, waar je zelf fossielen kunt zoeken. Bijzonderheden zijn: Dinosaurussen, Needles Park (natuurpark met rotsen zo scherp als naalden) en subtropisch micro-klimaat.

7. Capri – Italië

Capri is een klein Italiaans eiland met een vulkanische oorsprong in de baai van Napels. De Romeinen waardeerden dit eiland al, getuige het feit dat meerdere keizers er een buitenverblijf hadden, onder wie Tiberius en Augustus. Bijzonderheden zijn: Grotta Azzurra (bijzondere blauwe waar je doorheen kunt varen), mooie uitzichten en leuke boetiekjes.

Wil je nog meer weten van deze 7 eilanden? En van de zeven andere eilanden: Achill Island (Ierland), Elba (Italië), Cres (Kroatië), Krk (Kroatië), Ameland (Nederland), Lofoten (Noorwegen) en Gotland (Zweden)? In het oktober/november nummer van ACSI FreeLife magazine lees je alles over de 14 mooiste eilanden van Europa.

Praat mee

 1. db
  dorotique bernards

  en wat dacht je van Öland, Varmdö, de Stockholm archipelago en Gotland behorende bij Zweden
  of de Turku archjpelago voor de kust van Finland

  Een van ’s werelds mooiste vaarroutes en trips Duitsland-Bornholm-Zweden-Gotland-Stockholm archipelago-Aland eilanden-Turku archipelago-Helsinki-Estland

  Aland is trouwens 100 % zweedstalig, heeft ongeveer 15 campings en je kunt dit heel leuk per fiets doen. Op iedere camping zijn uitgebreide keukentjes inclusief fornuis, pannen, borden, bestek, afwasteiltjes, magnetron, koelkast, theedoek etc. dus je hoeft niets mee te sjouwen behalve dan je slaapzak en tentje

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Eilandhoppen in Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation