ACSI FreeLife

Menu

Durk en Anneke kamperen met herder Dunja

Fervent camperaars Durk (66) en Anneke (64) van der Molen uit Wolvega kamperen met hun Zwitserse herder Dunja. Dunja is getraind om achter een draad te blijven die haar bazen om de camper spannen. Meestal is dit niet nodig, want in Roemenië, waar haar baasjes het liefst kamperen, mogen honden los over het terrein lopen. Redacteur en ervaringsdeskundige Ria Peerdeman interviewde hen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Met de camper zijn ze met z’n drieën in Frankrijk, Noorwegen en al vier keer in Roemenië geweest. Dat land staat nu weer op de planning en ze willen dit jaar ook een bezoek brengen aan Letland.

Gewend aan reizen

Anneke vertelt dat ze bij het kiezen van de vakantiebestemming eigenlijk geen rekening met de hond hoeven te houden. Dunja is zo gewend aan reizen en is zo getraind dat ze overal mee naartoe kan. Anneke: “We hebben eigenlijk alleen maar goede ervaringen met deze hond. Hiervoor hadden we een Rottweiler, een lieve hond, maar dat ras heeft een slechte naam. Die is een keer geweigerd op een camping in Frankrijk. Dat is het enige.”

Eenvoudige campings

“We zoeken geen speciale campings op met hondentoilet of hondendouche. Dat zijn meestal grotere en duurdere terreinen. Wij kiezen voor eenvoudige campings, al is het wel fijn als er een strandje of een riviertje in de buurt is, want Dunja wil graag pootje baden. Voer nemen we voor de hele reis mee. We hebben een keer ter plekke voer gekocht maar daar zaten kleurstoffen in met als gevolg dat onze hond een beetje begon te verkleuren”, aldus Anneke.

Dunja is goed getraind: “Als pup hadden we op een paar meter afstand van de camper een stroomdraadje gespannen. Als we nu het draadje neerleggen (zonder stroom) dan blijft ze er keurig achter.”

Kerk bezoeken

Als Anneke en Durk op stap gaan bezoeken ze graag kerken: “Dat doen we op een dag dat de hond op de camping kan blijven, of we bezoeken de kerk om beurten. We houden niet zo van drukke steden. We houden erg van natuur en wandelen veel. Maar fietsen doen we ook graag. Dat doen we uiteraard als het niet te warm is, dan kan Dunja zeker vier uur achterblijven in de camper.”

Special Kamperen met je hond

Wil jij ook met jouw hond gaan kamperen? Of lees je graag nog meer ervaringen van kampeerders die met hun hond op pad gaan? In ACSI FreeLife 4 hebben we een special van maar liefst 50 pagina’s boordevol alles wat je moet weten om te gaan kamperen met je trouwe viervoeter. Gemaakt in samenwerking met de hondenkenners van het tijdschrift Onze Hond. Bestel het nummer met de special hier.